Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού


Αθήνα, 19/07/2024

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων διαδοχικών συναντήσεων με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του Δήμου Πρεβέζης, στα αρμόδια Υπουργεία, πραγματοποιήσαμε από κοινού με τον κ. Νίκο Γεωργάκο, δυο εξαιρετικής σημασίας επισκέψεις, σε δυο από τα κομβικότερα και πλέον δραστήρια Υπουργεία της χώρας, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
 


Στην πρώτη συνάντηση της ημέρας, είχαμε την ευκαιρία, να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, τόσο για κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την εθνική άμυνα της χώρας, όσο και για ζητήματα του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου του που αφορούν το Δήμο Πρέβεζας. Σε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με πόλεμο να εξακολουθεί να μαίνεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση να ενσκύψει στα προβλήματα των πολιτών.


Στη συνέχεια, με τον Αναπληρωτή ΥπουργόΠαιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, συζητήσαμε τόσο για τις δράσεις που έχουν ήδη λάβει χώρα στο Δήμο Πρέβεζαςειδικά στον τομέα αθλητισμού, όσο και για προοπτικές για το μέλλον. Ο αθλητισμός άλλωστε αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία κοινωνικοποίησης και δημιουργίας συναισθήματος ευγενούς άμιλλας, πέρα από τα ευεργετικά οφέλη του στη σωματική και ψυχική υγεία. Συζητήσαμε για τα πλεονεκτήματα της θέσεως σε εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Kouros, μέσω της οποίας μειώθηκε σημαντικά η γραφειοκρατία των διαδικασιών πιστοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών φορέων και εγκαταστάσεων, ενώ οι πολίτες μέσα από ένα πλέγμα χρηστικών ψηφιακών εργαλείων έχουν πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων του αθλητισμού. Ακόμη, μιλήσαμε για τη σημασία των «Προγραμμάτων Άθληση για όλους, τα οποία έχουν ενταχθεί δυναμικά στην καθημερινότητα των δήμων της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά αμφότερους τους Υπουργούς για την ανταπόκριση και τη συνεργασία, όντας παράλληλα αισιόδοξος ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα στα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Πρεβέζης και τους πολίτες του.

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου