Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ρωσία: Νομιμοποίησε επίσημα την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων



Η ρωσική Κρατική Δούμα υιοθέτησε νόμο για τη νομιμοποίηση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ο νόμος αυτός, που υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Αγοράς της Δούμας,Ανατόλι Ακσάκοφ, θεσπίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις δραστηριότητες ατόμων και νομικών προσώπων που ασχολούνται με την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων.

Οι νέες ρυθμίσεις, που θα καθοριστούν από την ρωσική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ρωσίας, περιλαμβάνουν την εγγραφή των Ρώσων νομικών προσώπων και ατομικών επιχειρηματιών σε ειδικό μητρώο για να έχουν το δικαίωμα να εξορύξουν κρυπτονομίσματα.

Οι ιδιώτες που δεν υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης ενέργειας που ορίζει η ρωσική κυβέρνηση θα έχουν επίσης το δικαίωμα να εξορύξουν κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο μητρώο​.

Προβλέπονται μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των ψηφιακών νομισμάτων με σκοπό την αποτροπή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή άλλων εγκλημάτων.

Η ρωσική κυβέρνηση στοχεύει στη χρήση των κρυπτονομισμάτων για διεθνείς πληρωμές ως μέσο για να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση​.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου