Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου



Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, ενώ αποτράπηκε η διακίνηση 5 παράτυπων μεταναστών

Κατασχέθηκαν δύο επιχειρησιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης μεταφοράς και εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και (5) παράτυποι μετανάστες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες (20-07-2024) πρώτες πρωινές ώρες και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε αλλοδαπός με συνοδηγό ομοεθνή του, να κινείται με κατεύθυνση προς Κακαβιά μέσω επαρχιακής οδού και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού (5) παράτυποι μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, αναλάμβαναν έναντι αμοιβής να παραλαμβάνουν από την πόλη των Ιωαννίνων αλλοδαπούς διάφορων εθνικοτήτων, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παρουσία τους στη χώρα, και να τους μεταφέρουν πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, ώστε από εκεί να περάσουν πεζή στην Αλβανία, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων τους είχαν εφοδιασθεί με οχήματα, ενώ προκειμένου να αποφεύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, χρησιμοποιούσαν το επαρχιακό δίκτυο αντί του εθνικού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ κατασχέθηκαν δύο οχήματα, 320 ευρώ, (10) κινητά τηλέφωνα, (5) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου