Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Η οικονομική γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκαλύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις ή να της συγχωνεύσει με μεγάλες!


Οι καταστροφικές πολιτικες της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι ευδιάκριτες σε ξένες χώρες αλλα όχι στην Ελλάδα, αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι το 100% των μεγάλων κυρίαρχων ΜΜΕ στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται απο την κυβέρνηση!

Ωστόσο η εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει πως σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχουν τόσες μικρές επιχειρήσεις και τόσο λίγες εταιρείες όσο στην Ελλάδα, και θα πρέπει να συμβιβαστεί με τις εντολές της Ε.Ε.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ένα σχέδιο νόμου που θα προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις και απλουστευμένες διαδικασίες έγκρισης για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, ο σκοπός είναι καθαρός, δεν θέλουν μικρές ελληνικές επιχειρήσεις.

«Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας και την ανταγωνιστικότητά της», δήλωσε ο Χατζηδάκης σε ημερίδα με τίτλο «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές» στην Αθήνα.

Το 27,4% του συνόλου των απασχολουμένων στην Ελλάδα ήταν αυτοαπασχολούμενοι πέρυσι.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι μόνο κατά το ήμισυ υψηλότερος στο 13,8%.

Στη Γερμανία, το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων είναι μόνο 8,3%.

Η προώθηση συγχωνεύσεων και εξαγορών είναι ένα από τα μεταρρυθμιστικά βήματα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ RRF.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε μια αρχική δέσμη μέτρων το 2021.

Παρείχε φορολογικές ελαφρύνσεις για μικρές και μεσαίες εταιρείες με έως και 249 υπαλλήλους (ΜΜΕ) που συγχωνεύονται ή συνεργάζονται, για παράδειγμα σε αγορές, μάρκετινγκ και πωλήσεις.

Τώρα ενθαρρύνονται και οι συγχωνεύσεις με ξένες εταιρείες

Μέχρι στιγμής, τα μέτρα χρηματοδότησης είχαν ως στόχο να φέρουν σε επαφή εταιρείες παρόμοιου μεγέθους.

Το νέο είναι ότι θα πρέπει τώρα να ενθαρρύνονται οι εξαγορές μικρών εταιρειών από μεγάλες.

Οι συγχωνεύσεις με εταιρείες από άλλες χώρες της ΕΕ θα λάβουν επίσης φορολογικά πλεονεκτήματα στο μέλλον.

Η Ελλάδα πληροί έτσι την απαίτηση της ΕΕ.

Το όνειρο να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου τελειώνει!

Οι «επενδυτές» που επενδύουν οικονομικά σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις και ταυτόχρονα υποστηρίζουν τους ιδρυτές με επιχειρηματική τεχνογνωσία μπορούν επίσης να λάβουν φοροαπαλλαγές.

Αντί για τρία χρόνια, τα φορολογικά πλεονεκτήματα θα χορηγούνται στο μέλλον για πέντε χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου