Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΚΑΙ, φορείς και Περιφέρεια απλώνουν… «Δίχτυ» κοινωνικής αλληλεγγύης για αναξιοπαθούντες Ηπειρώτες! Φάρμακα συγκεντρώνουν σήμερα Ερασιτέχνης ΠΑΣ, Ροταριανός, Λέσχη Λάϊονς • Νέα προσφορά από την Η.Ε.Θ.


ΣΚΑΙ, φορείς και Περιφέρεια απλώνουν…
«Δίχτυ» κοινωνικής αλληλεγγύης
για αναξιοπαθούντες Ηπειρώτες!
Φάρμακα συγκεντρώνουν σήμερα Ερασιτέχνης ΠΑΣ,
Ροταριανός, Λέσχη Λάϊονς
• Νέα προσφορά από την Η.Ε.Θ.




• Πολλές είναι οι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα τόσο στα Γιάννενα όσο και σ’ ολόκληρη την Ήπειρο.
Φορείς, σύλλογοι, σωματεία, εθελοντικές ομάδες ακόμη και απόδημοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης με την συνδρομή της Περιφέρειας ή Δήμων και τα διαθέτουν για την ανακούφιση συνανθρώπων μας. Γεγονός άκρως ενθαρρυντικό, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να καλύψει κάποιες απ’ αυτές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι είναι ικανή να υποκαταστήσει πλήρως το επίσημο Κράτος!
Σήμερα έχει σειρά μία ακόμη σημαντική δράση, η οποία αφορά την συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, που θα διατεθεί σε προνοιακά ιδρύματα και κοινωνικά φαρμακεία των Ιωαννίνων. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα την υλοποιήσει σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο, τη Λέσχη Λάϊονς Ιωαννίνων, την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου και με τη συμβολή του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και τοπικών επιχειρήσεων. Η παραλαβή και διαλογή των φαρμάκων θα γίνει, από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ
Χθες για την δράση αυτής της συλλογής φαρμάκων συνέντευξη τύπου έδωσαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετέχουν.
Πρώτος μίλησε εκ μέρους του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ο Σάκης Τζαλαλής, σημειώνοντας με έμφαση ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι και τα φάρμακα που θα συγκεντρώσουμε θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη».
Ο κ. Τζαλαλής τόνισε πως για τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ η ημέρα της δράσης είναι πολύ σημαντική και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Γιαννιώτες να συνεισφέρουν στην επιτυχία της.

Ροταριανός - Λάιονς
«Ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων συμμετέχει με μεγάλη χαρά στην κοινή αυτή προσπάθεια. Το σύνθημα του ΣΚΑΙ ‘όλοι μαζί μπορούμε’ είναι μία πραγματικότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ροταριανού Βαγγέλης Αθανασίου, προσθέτοντας πως πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα μπορούν να μαζευτούν ένα σωρό πράγματα.
«Μόνο με μία συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε κάτι», υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων Αλίκη Στεργίου, η οποία ανέφερε πως όλα τα μέλη της Λέσχης, η πολύπλευρη δράση των οποίων είναι γνωστή, θα είναι παρόντα σήμερα στη συγκέντρωση φαρμάκων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου
«Η συνέργεια και η αλληλεγγύη σήμερα σ’ αυτό τον τομέα είναι πρωτοβουλίες που τις χρειάζεται η κοινωνία μας. Σε μία άλλη εποχή κάτι τέτοιο θα ήταν… άκυρο, όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτά τα φάρμακα που απαξιώνουμε σπίτι μας έχουμε υποχρέωση να τα δώσουμε, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να τα αγοράσουν», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ευχαριστώντας παράλληλα τους φορείς για την πρωτοβουλία.
«Ως Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους φορείς στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να διαφυλάξουν το μέγιστο αγαθό της υγείας. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα μέγιστα την παροχή φαρμάκου», τόνισε, τέλος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νικόλας Κάτσιος, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το κεντρικό κράτος στην φαρμακευτική πολιτική αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης».
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι αντίστοιχες δράσεις συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού θα γίνουν το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
Σημειώνεται ότι μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων θα κάνουν σήμερα την διαλογή και ταξινόμηση των σκευασμάτων που θα συγκεντρωθούν.

Φάρμακα έδωσε η Η.Ε.Θ.
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ενίσχυσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Χθες το πρωί επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ο εκπρόσωπος της Η.Ε.Θ. Λευτέρης Νέσσερης (φωτό) και του παρέδωσε κιβώτια με φάρμακα προκειμένου να διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα της Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε, δια του κ. Νέσσερη, τη Διοίκηση και όλα τα μέλη της Ηπειρωτικής Εστίας, τόσο για τη συγκεκριμένη δωρεά, όσο και για το σύνολο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν υλοποιήσει μέχρι σήμερα για ευπαθείς ομάδες συμπατριωτών μας.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ


http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου