Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης με την Λαϊκή Συσπείρωση Τάσος Τόκας, σε ενημερωτική συνάντηση για τις εξελίξεις στην κοινή αγροτική πολιτική


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης με την Λαϊκή Συσπείρωση Τάσος Τόκας, σε ενημερωτική συνάντηση για τις εξελίξεις στην κοινή αγροτική πολιτική


Την Παρασκευή 7 Μαρτίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Τάσος Τόκας παραβρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης και ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων με θέμα: "Εξελίξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020". στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωδώνης στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου.

Στη συνάντηση, από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίστηκαν τα εξής: «Για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας, η πλήρης εφαρμογή της ΚΑΠ από το 2015 θα σημάνει τεράστια μείωση εισοδήματος, ασφυκτική σε σημείο «πνιγμού» πρόσδεση από τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα (προμηθευτές, μεγαλεμπόρους, αγροτοβιομήχανους και τραπεζικό κεφάλαιο) και εν τέλει ένταση των ρυθμών ξεκληρίσματος, προς όφελος των «μεγάλων», που συγκεντρώνουν στα χέρια τους ολοένα και περισσότερη γη και παραγωγή.

Είναι βέβαιο ότι, η κατάργηση των «ιστορικών δικαιωμάτων» και η απόδοση του 30% των συνολικών κονδυλίων σε «περιβαλλοντικές» δράσεις θα επιφέρουν νέο πλήγμα στο ήδη κατακρημνισμένο εισόδημα του φτωχού αγρότη.

Η νέα ΚΑΠ παρέχει τα εργαλεία που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του αντικειμενικού «διαρθρωτικού προβλήματος» της ελληνικής γεωργίας, το οποίο εντοπίζεται στο μικρό και διάσπαρτο κλήρο, όχι όμως από τη σκοπιά των συμφερόντων των φτωχών αγροτών και ευρύτερα των λαϊκών αναγκών για φτηνά και ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα, αλλά από τη σκοπιά ενίσχυσης των καπιταλιστών αγροτών και των μονοπωλίων του αγροτικού τομέα»

Τέλος ο κ. Τόκας τόνισε ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Δήμου δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τη νέα ΚΑΠ. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, επειδή είναι φτωχοί αγρότες με μικρό κλήρο δεν θα πάρουν ούτε την ελάχιστη επιδότηση των 500€. Τους κάλεσε να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην καταστροφική για τη μικρομεσαία αγροτιά πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων του κεφαλαίου, καλώντας τους να ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, γιατί είναι το μόνο Κόμμα που διαχρονικά ανέδειξε το ρόλο της ΕΕ, προειδοποίησε για τις πολιτικές ξεκληρίσματος των αγροτών, ήταν μπροστάρης στους αγώνες τους.


http://www.ipiros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου