Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Καύκασος, Αν. Ευρώπη, Μέση Ανατολή: Τρία τα μέτωπα κατά του Πούτιν που δεν μασάει και ετοιμάζεται




Μετά την Ουκρανία και την Συρία, οι Αμερικανοί άνοιξαν και τρίτο μέτωπο…

κατά της Ρωσίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ώστε η «Αρκούδα» να έχει στραμμένη την προσοχή της σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Βέβαια στις ΗΠΑ φαίνεται έχουν ξεχάσει πως αντέδρασε η Ρωσία το 2008 στην Γεωργία και πρόσφατα στην Κριμαία.

Πέραν τούτου συνεχίζονται οι προετοιμασίες των Αμερικανών στην Ανατ. Ευρώπη, όπου συνεχώς στέλνουν στρατεύματα και διεξάγουν ασκήσεις. Έτσι, την Δευτέρα ξεκίνησε άσκηση στην Βουλγαρία, συγκεκριμένα 2016 στο Νόβο Σέλο κοντά στην πόλη Σλίβεν , περίπου 70 χιλιόμετρα από το Μπουργκάς (ελληνικά Πύργος).

Στην άσκηση, που φέρει το όνομα «Κοινή Εκπαίδευση 1», λαμβάνουν μέρος περίπου 250 Αμερικανοί πεζοναύτες. Συμμετέχουν βαρέα στρατιωτικά οχήματα, όπως για παράδειγμα τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα.

Παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο διατυμπανίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται δήθεν από μία σειρά δράσεων, προκειμένου να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατ. Ευρώπη από δήθεν ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, η οποία εφόσον συμβεί θα έχει προκληθεί από ΗΠΑ και συμμάχους που συνεχώς πλησιάζουν προκλητικά τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα την ενίσχυση στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ανατολική Ευρώπη, μέσω της ανάπτυξης μία ακόμη τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, ενώ η Τουρκία έστειλε δύο φρεγάτες στην Οδησσό, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε άσκηση με τους φιλοναζιστές του Κίεβο σε σενάριο κατά της Ρωσίας.

Prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου