Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Οι Τούρκοι προειδοποιούν: Αναπόφευκτη η πολεμική σύγκρουση στην Κύπρο μέσα στο 2018«Πολεμικό σάλπισμα» από την Τουρκία για τα άκρως πολεμικά δρώμενα στην Κύπρο αρχές του 2018…..από Τούρκο μάλιστα μεγαλο-δημοσιογράφο που μιλάει ευθέως ..για πιθανό πόλεμο ανάμεσα στην Τουρκία –Ελλάδα-Κύπρο και Αίγυπτο…με σχεδόν «κατηγορηματικό τρόπο» .

Σε άρθρο του στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Monitor’s ο Τούρκος αρθρογράφος και συγγραφέας Metin Gurcan, προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας έναντι του μπλοκ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου.
«Αιτία αποτελούν οι θαλάσσιες οριοθετήσεις σχετικά με το φυσικό αέριο και τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο.
«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η ελπίδα ήταν ότι αυτά τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα πρόσφεραν μια πραγματική ευκαιρία για ειρηνική διευθέτηση της κυπριακής σύγκρουσης. Εντούτοις, αυτές οι αισιόδοξες ελπίδες εξαφανίστηκαν, με τους Τούρκους και τους Ελληνοκύπριους να επιταχύνουν μονομερώς τις επιχειρήσεις εξερεύνησης και γεώτρησης», σημειώνεται.
Ο τουρκικός στρατός, μετά την άσκηση Standing Maritime Task Force του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη μεταξύ 7-16 Νοεμβρίου, έχει διατηρήσει αριθμό πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μονάδας SAT στην περιοχή της Αττάλειας τα οποία δεν θα απομακρυνθούν, αναμένοντας «οδηγίες» , σύμφωνα με πρόβλεψη από την ιστοσελίδα μας και αυτό ακριβώς έγινε .

Πρόκειται για τις φρεγάτες-Κορβέτες, TCG Gediz, TCG Barbaros , TCG Kalkan, TCG Mizrak, TCG Bora και TCG Meltem, το πλοίο ανεφοδιασμού TCG Akar, καθώς και τέσσερις υποβρύχιες ομάδες , οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο οικόπεδο 6 (της κυπριακής ΑΟΖ).

Οι Τούρκοι, μαζί με τα πλοία αυτά θα παρέχουν «ένοπλη» συνοδεία στο γεωτρύπανο Deepsea Metro II που αγόρασε η Άγκυρα για γεωτρήσεις στην περιοχή …προκαλώντας την υπομονή κυρίως του ελληνικού πολεμικού ναυτικού το οποίο έχει λάβει ήδη εντολές…για το τι πρόκειται να πράξει .
«Εάν το Deepsea Metro II πρόκειται να συνοδευτεί από τον τουρκικό ναυτικό στόλο ενώ πλέει, τότε η υπόθεση θα αναθερμανθεί. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Λευκωσίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι εργασίες γεώτρησης στην ΑΟΖ της θα ξεκινήσουν την 30η Δεκεμβρίου και ότι το Saipem 12000 θα συμμετάσχει και στις εργασίες. Τώρα, το ερώτημα είναι εάν το τουρκικό Deepsea Metro II και το Saipem 12000 και οι ναυτικοί στόλοι που τα συνοδεύουν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο στο αμφισβητούμενο οικόπεδο 6», δηλώνει ο ίδιος.
Μια πολεμική κρίση υδρογονανθράκων, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκληθεί από τουρκικής πλευρά και όλα είναι έτοιμα από την Άγκυρα να αμφισβητήσει όχι μόνο την κυπριακή εξουσία και κατοχή της ΑΟΖ, αλλά και να επεκταθεί στο Καστελόριζο και το Αιγαίο.


Οι Τούρκοι σκοπεύουν δηλαδή με μια πολεμική κρίση να θέσουν τα θέματα όλα «μαζί» με στόχο να καθηλώσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ελληνική πλευρά , για να αλλάξουν την συνθήκη της Λωζάνης πους τους «καίει».
Ο Τούρκος αρθρογράφος ενεργώντας σαν «λαγός» αναφέρει ότι «ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να μεσολαβήσει μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας δεν είναι η Ουάσιγκτον, αλλά η Μόσχα, το νέο λαμπερό αστέρι της Μέσης Ανατολής».
Δεν ξέρουμε ποιος θα κινηθεί στην περιοχή ακριβώς αλλά και οι ΗΠΑ διακυβεύουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή αυτή , όπως και η Γαλλία και η Ιταλία.

Αυτό όμως που είναι σίγουρο 100% είναι ότι τα « κάστανα από την φωτιά» θα κληθεί να βγάλει το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, συνεπικουρούμενο από την πολεμική αεροπορία και τον στρατό ξηράς ..ειδικά τις ειδικές δυνάμεις, όσο για τους υπόλοιπους ας κοπιάσουν .
Οφείλουμε να είμαστε , και θα είμαστε, παρόντες με δυναμικό τρόπο πλέον στην Κύπρο «ξεπλένοντας» το όνειδος του 1974 , όταν για «άγνωστους λόγους» οι ελληνικές ΕΔ δεν έκαναν επέμβαση για να εξαφανίσουν την τουρκική αρμάδα κατά την εισβολή στην Κύπρο.

Ήρθε πλέον ο καιρός να δώσουμε ένα καλό μάθημα στους νέο-οθωμανούς για να δουν «πόσο τυχεροί ήταν τότε» και πόσο » άτυχοι θα είναι τώρα» .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου