Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ 25 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ






Το 2018 έρχεται με έργα 14 εκ. ευρώ για το Δήμο Ιωαννιτών

«Ποδαρικό» με τη δρομολόγηση 25 έργων συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ για το 2018 προανήγγειλαν σήμερα σε κοινή τους συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας και ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνικών παρεμβάσεων που εκπόνησε Δημοτική Αρχή, σε κάθε γωνιά της πόλης και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.
Έργα, που όπως τόνισε ο κ. Μανταλόβας, έχουν κοινωνικό πρόσημο και καλύπτουν ανάγκες των συμπολιτών μας.

Έργα που έρχονται για να αντιμετωπίσουν τις αδικίες που έχουν υποστεί πολλές περιοχές τα προηγούμενα χρόνια αλλά και για να βελτιώσουν το οικιστικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούν οι συμπολίτες μας, είτε βελτιώνοντας την πρόσβαση, με εργασίες οδοστρωσίας και πεζοδρόμια, είτε αναβαθμίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους (πλατειές και πάρκα) είτε δημιουργώντας άλλες αναγκαίες υποδομές (όμβρια, ηλεκτροφωτισμός), είτε νέους χώρους άθλησης, δίνοντας διέξοδο σε εκατοντάδες νέους.

Οι παρεμβάσεις

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Λιόντος, τα έργα που δρομολογούνται αφορούν τέσσερις κατηγορίες παρεμβάσεων :

· έργα που δημοπρατούνται προϋπολογισμού 6,1 εκατ. €

ένα για κάθε δημοτική ενότητα, οδοποιία, κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, αναβάθμιση σχολικών υποδομών, αθλητικά έργα.

· έργα που έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 2,4 εκατ. €

Σε Σταυράκι – Μάρμαρα – Νεοχωρόπουλο, Παμβώτιδα και αντιπλημμυρικά.

· έργα που έχουν συμβάσεις και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές προϋπολογισμού 2,8 εκατ. €

Δρόμος Ανατολής – Κατσικά, κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές της πόλης, Κατασκευή πεζοδρομίων , βελτίωση και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στη συμβολή των οδών Λεωφόρος Δωδώνης και Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου στα Σεισμόπληκτα, καθώς και ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Κυβέλης στο Λασπότοπο.

· έργα που θα δημοπρατηθούν στις αρχές του νέου έτους προϋπολογισμού 2,85 εκατ. €

είσοδος πόλη από Λεωφ. Γράμμου, οδός Εφύρας και έργα υποδομής σε διάφορες περιοχές της πόλης που αντιμετωπίζουν έλλειψη βασικών υποδομών.

«Όλες αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ο οποίος διέπεται από τις αρχές:

· της ανταποδοτικότητας. Επιστρέφουμε με έργα κάθε ευρώ που εισπράττει ο Δήμος μέσω της εισφοράς των πολιτών.

· της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ερχόμαστε να παρέμβουμε σε περιοχές παραμελημένες ή ξεχασμένες.

· της ευαισθησίας, με τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων για τους νέους ανθρώπους.

Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, όλων των αιρετών (χωρικών και θεματικών αντιδημάρχων, προέδρων τοπ. συμβουλίων), διαφόρων φορέων αυτής της πόλης, όπως πολ. συλλόγων και βεβαίως των υπηρεσιακών στελεχών που έρχονται να υλοποιήσουν το πιο φιλόδοξο και πιο μεγάλο πρόγραμμα που είχε Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ιωαννιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανταλόβας παρουσιάζοντας αναλυτικότερα τις παρεμβάσεις:

- 2,8 εκατ. € σε βασικές υποδομές οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων και ομβρίων στις περιοχές που ήταν παραμελημένες για πολλά χρόνια και αντιμετωπίζουν τεράστια έλλειψη βασικών υποδομών, όπως Κάτω Νεοχωρόπουλο, Λασπότοπος , Βοτανικός, Νέα Ζωή, Καρδαμίτσια, Μέλανδρα.

- 5,25 εκατ. € σε σημαντικές παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής ομβρίων, συντήρησης δημοτικών κτιρίων και πολιτιστικών κέντρων, βελτίωσης πλατειών, αθλητικών χώρων και ηλεκτροφωτισμού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Παμβώτιδας, της Ανατολής, του Μπιζανίου, του Περάματος, της Νήσου, του Σταυρακίου, του Νεοχωρόπουλου και των Μαρμάρων.

- 3,6 εκατ. € σε ανακατασκευή οδών (Πανεπιστημίου, Ναπ. Ζέρβα, Άρη Βελουχιώτη, Κατσάρη, Λ. Ακρίτα. Λεωφ. Γράμμου, Εφύρας, Παπαναστασίου, διάφοροι οδοί στις περιοχές Αμπελοκήπων, Δεξαμενής, κλπ.)

- 650 χιλ € στην αναβάθμιση πλατειών και πάρκων (Πάργης, Αίγλης, Γηροκομείου και Βρυσούλα).

- 950 χιλ. € για πεζοδρόμια (Σουλίου, Σπ. Λάμπρου και Μεγ. Αλεξάνδρου)

- 450 χιλ € σε νέους αθλητικούς χώρους σε Σεισμόπληκτα και Δροσοχώρι.

- 360 χιλ. € για βελτίωση σχολικών υποδομών.

Ακολουθούν κι άλλα

«Δημιουργούμε με τα έργα αυτά τις προϋποθέσεις, ώστε το 2018 να αποτελέσει το πιο αποδοτικό έτος, ενώ ετοιμάζουμε μια νέα γενιά παρεμβάσεων με νέα έργα που θα έχουν δημοπρατηθεί όλα

εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018», επισήμανε ο κ. Μανταλόβας δίνοντας το στίγμα της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, ο κ. Λιόντος, ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών, για την υπερπροσπάθεια που επέδειξαν στην επίλυση των θεμάτων, που προέκυψαν κατά την διαδικασία δημοπράτησης των έργων, λόγω της μετάβασης στον ηλεκτρονικό τρόπο δημοπράτησης.

«Ο νέος νόμος που αφορά στις ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις μας έχει αναγκάσει έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 7 εκ. ευρώ κι ενώ είχαν πάρει το δρόμο προς την δημοπράτησή τους να τα «πηγαινοφέρνουμε» τους τελευταίους έξι μήνες επαναλαμβάνοντας τις επίπονες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες δημοπράτησης των έργων περισσότερες από πέντε φορές, ακριβώς εξαιτίας της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου», είπε ο κ. Λιόντος περιγράφοντας τις δυσκολίες μέσα στις οποίες καλείται ο Δήμος να είναι αποδοτικός.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια με βάση ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για παρεμβάσεις σε όλο το Δήμο. Ελπίζω το 2018 να είναι χρονιά ανάτασης και για τεχνικά έργα στο Δήμο μας», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Aναλυτικά τα έργα και οι προϋπολογισμοί τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου