Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Η επιχείρηση «Χριστουγεννιάτικο δέντρο» της ΕΛ.ΑΣ.





Με ένα ευρηματικό βίντεο επέλεξε η Αστυνομία να ευχηθεί για τις γιορτές
Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας χτυπά συναγερμός. Ειδικοί πυροτεχνουργοί, άνδρες των

ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, σκύλοι ανιχνευτές, τροχονόμοι αλλά και ..ρομπότ ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμα για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Πρόκειται για το ευρηματικό βίντεο της Αστυνομίας, μέσα από το οποίο εύχεται χρόνια πολλά στους πολίτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εμπνευστής του σποτ είναι ο Γιώργος Μπασιάκος, ο οποίος ανήκει στην ομάδα social media του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σενάριο αρχίζει με τον συναγερμό να ηχεί και τις υπηρεσίες να παρεμβαίνουν άμεσα. Ενα ρομπότ που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βάζει στην πρίζα τα λαμπάκια ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Αλλάζει η μουσική υπόκρουση, πλέον ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μολονότι η δράση δεν σταματά, καθώς ένα σκυλί μυρίζει το δέντρο και δίνει το «OK» ότι δεν υπάρχουν ύποπτες ουσίες. Το βίντεο ολοκληρώνεται με μια σκηνή που θυμίζει ταινία, αφού από ένα ελικόπτερο που πετά πάνω από το δέντρο κατεβαίνει με σκοινί άνδρας της ΕΚΑΜ, έχοντας στη ζώνη του περασμένο ένα αστέρι. Ξαφνικά ο ΕΚΑΜίτης κάνει μια τούμπα και κατεβαίνει ανάποδα για να βάλει στην κορυφή το... χριστουγεννιάτικο αστέρι.

«Θέλαμε να βγάλουμε το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο και την εξωστρέφεια της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός είναι και αυτός εργαζόμενος, είναι και αυτός πολίτης, μπορεί να είναι ένας συγγενής μας» δήλωσε ο εμπνευστής του βίντεο, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η ΕΛ.ΑΣ. με μία ανάλογη παραγωγή είχε επιδοθεί στο διαδεδομένο εκείνη την εποχή Mannequin Challenge, την τάση που ήθελε τους πρωταγωνιστές να μένουν ακίνητοι ενώ η κάμερα τους κατέγραφε.





fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου