Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Απειλές της Άγκυρας μετά το άσυλο στον Τούρκο πιλότο – Ανθελληνικό παραλήρημα από τον πρωθυπουργό του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)





Απειλές κατά της Αθήνας εκτοξεύει η Άγκυρα, μετά την απόφαση να χορηγηθεί άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.




Ο πρωθυπουργός του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σ’ ένα πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα, πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν, δεν έχουν αναφερθεί σε Συνθήκες».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha





ΠΕΞ Τουρκίας: Θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε πως η χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα σε κάποιον ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016, θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά θέματα.

Παράλληλα, μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, μίλησε ευθέως για μια μη φιλική ενέργεια από την ελληνική πλευρά.

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε Φαρισαίος που απελευθερώνουν είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Μας είπαν να είμαστε φιλικοί, αλλά η στάση της Ελλάδας, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φιλική», τονίζει μεταξύ άλλων.

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον αξιωματικό από το υπουργείο Μετανάστευσης

Πομπώδεις τίτλοι, όπως «σκάνδαλο από την Ελλάδα» φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές σελίδες μεγάλων ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η τουρκική κρατική τηλεόραση διέκοψε τη ροή του προγράμματός της, προκειμένου να μεταδώσει τη σχετική είδηση, με έκτακτο δελτίο.

«Η Ελλάδα έδωσε άσυλο στον έναν από τους πραξικοπηματίες» αναφέρουν στο ρεπορτάζ, με συνεχείς συνδέσεις της ανταποκρίτριάς τους από την Αθήνα.

Το Haber Turk διέκοψε τη ροή του προγράμματός του. «Από τους 8 στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 8ης Ιουλίου και διέφυγαν στην Ελλάδα, δόθηκε άσυλο στον έναν», σημειώνει το τουρκικό κανάλι, αναμεταδίδοντας μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα στο κανάλι του στο Twitter.

Έντονη ανησυχία στην Αθήνα για τις αντιδράσεις της Τουρκίας

«Σκανδαλώδης η απόφαση της Ελλάδας» επισημαίνει η Hurriyet, «σεισμός σε Άγκυρα – Αθήνα: Η Ελλάδα τον αποδέχτηκε» γράφει η Milliyet, ενώ η Sabah τονίζει: «Είναι στρατιώτης: Απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα».

Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Yeniakit, της εφημερίδας, η οποία είναι ταγμένη στο πλευρό του Ερντογάν.

«Η Αθήνα διάλεξε πλευρά» αναφέρει, συμπληρώνοντας: «Δικαίωμα πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα στον πραξικοπηματία».

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα τονίζει ότι η ελληνική πλευρά δέθηκε το αίτημα πολιτικού ασύλου για έναν από τους 8 πραξικοπηματίες της FETO, της οργάνωσης δηλαδή του Γκιουλέν που υποτίθεται πώς οργάνωσε το πραξικόπημα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου