Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Καμμένος: Σε περίπτωση συμβουλίου αρχηγών δεν ψηφίζω θετικά για το όνομα «Μακεδονία»




Kατηγορηματικός για την θέση του κόμματός του σε σχέση με το όνομα των Σκοπίων εμφανίστηκε 



σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δεν θα ψηφίσουμε θετικά για ονομασία που θα περιέχει το όνομα ''Μακεδονία''».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς στην κυβέρνηση έχουμε ξεκάθαρη θέση. Εγω δεν ψηφίζω σε περίπτωση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θετικά στην χρήση του όρου ''Μακεδονία'', στην ονομασία των Σκοπίων. Αυτό είναι ξεκάθαρη θέση».
Ο ίδιος, επίσης, πάνω στο ίδιο ζήτημα επισήμανε: «Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών. Δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός Υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει ποτέ».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα όσα λέει η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα, το οποίο αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους επόμενους μήνες: «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση».
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ερωτηθείς για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, λέγοντας πως «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι και δεν οφείλει σε μια περίοδο που η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί παντού να δημιουργείται θέμα. «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά ούτε μεσάζοντες», είπε ο υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου