Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννενα: Προτεραιότητα η ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες






Πρώτη επιλογή και για φέτος τις γιορτές, τα Γιάννενα

Μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών, διανύουν τα Ιωάννινα, στον τομέα του τουρισμού, καθώς αποτελεί top προορισμό, για πολλούς Έλληνες επισκέπτες.


Η παράδοση της Ιόνιας Οδού και η ύπαρξη της Ιόνιας, «ανοίγουν» δρόμους, κάτι που αποδεικνύεται από τις πληρότητες στα καταλύματα της περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια, τα Γιάννενα έχουν κατακτήσει όμως την πρώτη θέση στη «λίστα» με τους καλύτερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.
Και φέτος, η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας «Τα Γιάννενα έχουν φορέσει τα γιορτινά τους πρώτα πρώτα για τους ίδιους τους γιαννιώτες αλλά και για τους χιλιάδες των επισκεπτών που επέλεξαν και φέτος να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Δήμο μας.
Είμαστε ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός, ένας κορυφαίος προορισμός για τους Έλληνες και ελπίζουμε σιγά σιγά και για ξένους επισκέπτες και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με φορείς της περιοχής έχουν αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες όχι μόνο προβολής της πόλης αλλά και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες της, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει όσοι επιλέγουν τα Γιάννενα για τις διακοπές τους να αναχωρούν ευχαριστημένοι και να γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές της.
«Δουλέψαμε στη λογική πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαίους στόχους και νομίζω ότι στο κομμάτι του τουρισμού τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Ο τουρισμός δίνει άμεσες αποδόσεις στην οικονομία, δεν μένουμε όμως εκεί θέλουμε να ενισχύσουμε κι άλλους τομείς της οικονομίας στην περιοχή μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.
Κλειστή η νότια πύλη του Κάστρου
Στο μεταξύ, όσοι επισκέπτονται τα Γιάννενα, θέλουν να περιηγηθούν και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, που αποτελεί «στολίδι» για την πόλη, ωστόσο η πρόσβαση δεν είναι εύκολη.
Η νότια πύλη του Κάστρου, θα παραμείνει κλειστή όλη την περίοδο των εορτών και όσοι θελήσουν να επισκεφτούν το Μουσείο υποχρεούνται να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσα από το Κάστρο, ως την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.
Τις προηγούμενες ημέρες και στη λογική των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος, καθώς όμως και τοπικών φορέων, όπως ο δήμος Ιωαννιτών και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, που είχαν συνυπογράψει σχετικό αίτημα, ζητήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για κάποιες ώρες τουλάχιστον τις ημέρες αυτές, η πύλη να παραμένει ανοιχτή.
Το αίτημα όμως απορρίφθηκε αφού οι αρχαιοφύλακες υποστηρίζουν ότι λόγω των ελλείψεων προσωπικού τίθεται θέμα ασφάλειας του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του.
Το βέβαιο είναι πάντως πως κάποια στιγμή το θέμα αυτό θα πρέπει να λυθεί, γιατί δεν είναι μόνο προς όφελος του Μουσείου, αλλά και προς όφελος των επισκεπτών, άρα και της πόλης, που οφείλει να βρίσκει και να προσφέρει εύκολες οδούς πρόσβασης στα μουσεία και τα μνημεία της πόλης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου