Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Πρέβεζα: ΥΨΗΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ - Πρόσκληση για να έρθει στην Πρέβεζα το πλωτό Ναυτικό Μουσείο, θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ»







Η Πρέβεζα για να κάνει τη διαφορά χρειάζεται ιδέες και ξεχωριστές δράσεις.


Απλά πράγματα που δεν κοστίζουν μπορούν να δώσουν στην όλη προβολή και να την καταστήσουν πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για όλη τη δυτική Ελλάδα.

Έτσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας ΛΥΡΑΥΛΟΣ που διοργανώνει και τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στην Πρέβεζα, με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λούπα, πήρε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει δυνάμεις και να προσκαλέσει στην Πρέβεζα το πλωτό Ναυτικό Μουσείο θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» .

Κατά την άφιξη αλλά και την αναχώρηση του πλοίου θα διοργανωθούν στην παραλία της Πρέβεζας πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις.

Στόχος είναι να γίνει αυτό σε περίοδο που γίνονται οι σχολικές εκδρομές, έτσι ώστε η Πρέβεζα να αποτελέσει πόλο έλξης για τα σχολεία που θα μπορούν να συνδυάσουν την εκδρομή τους με επίσκεψη σε αυτό το σημαντικό πλωτό Μουσείο.

Ήδη έγιναν οι πρώτες επαφές και εξετάζονται τεχνικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για τη μεταφορά του, καθώς το σκάφος αυτό ρυμουλκείται.

Αυτή τη στιγμή στο σκάφος γίνονται εργασίες για ολοκληρωτική αντικατάσταση του ξύλινου καταστρώματος και στη συνέχεια θα είναι και πάλι επισκέψιμο.

Όλα δείχνουν ότι η υλοποίηση του υψηλού αυτού στόχου βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά του τοπικού Συλλόγου έχει οριστεί ο υπεύθυνος σε λιμενικά θέματα, κάπτεν Θεόδωρος Μπομποτσάρης.






prevezaposto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου