Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Βυθίζεται η κυβέρνηση: Στις 12,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΠΡΙΝ την υπογραφή για την εκχώρηση της Μακεδονίας!
Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ; Σίγουρα, αν σκεφθεί κανείς ότι η διαφορά ΠΡΙΝ υπογραφεί η επαίσχυντη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια, έφτανε στις 11,5 μονάδες χωρίς αναγωγή επίτων εγκύρων και στις 12,5 με αναγωγή.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 13 και 15 Μαΐου (η υπογραφή ανακοινώθηκε στις 15 και έγινε στις 17, ενώ οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές τις επόμενες ημέρες.


Αυτή την στιγμή, βάσει των ευρημάτων υπολογίζεται ότι η διαφορά έχει διευρυνθεί πάνω από τις 16 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί αισθητά κάτω από 20%.


Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 12,5 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή με 7,5%.


Το ΚΙΝΑΛ το έχει ευνοήσει η πλήρως αρνητική θέση της Φώφης Γεννηματά στην συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας.


Η ΝΔ έχει προβάδισμα 11,5 μονάδων συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου