Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ραχήλ Μακρή: «Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη των Ελλήνων.





Ραχήλ Μακρή: «Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη των 



Ελλήνων με υποτιθέμενες κυρώσεις μέσω Σκοπιανών δημοψηφισμάτων που δεν είναι υποχρεωμένοι να διεξάγουν, ενώ ετοιμάζονται στις 12 Ιουλίου να εντάξουν παράνομα και αμετάκλητα τα Σκόπια με κλεμμένη ταυτότητα»

Προσερχόμενος στο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, ο γγ του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, απάντησε ότι την απόφαση θα λάβουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, υπό την προϋπόθεση ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία με δημοψήφισμα.

Άλλη μια προσβολή της αξιοπρέπειας και νοημοσύνης του Ελληνικού λαού από το ΝΑΤΟ.

Πρώτον, το κοινοβούλιο των Σκοπίων έχει ήδη κυρώσει τη συμφωνία, καθώς στο Άρθρο 1.11 αναφέρεται κύρωση και «μετά από δημοψήφισμα εάν το δεύτερο μέρος αποφασίσει να το διεξαγάγει». Αυτό σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά ούτε για δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της συμφωνίας στο σύνολό της.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα το επιλέξουν αυτοί π.χ. «δέχεστε να γίνουμε δεκτοί στο ΝΑΤΟ - ΕΕ με όνομα εισόδου «Βόρεια Μακεδονία» (πουθενά αλλού).

Δεύτερον, ούτε η Ελλάδα, ούτε το ΝΑΤΟ μπορεί να υποχρεώσει τα Σκόπια να κάνουν δημοψήφισμα σύμφωνα με το Άρθρο2.4.β.ii.

Αυτό σημαίνει, πως αν τα Σκόπια κάνουν δημοψήφισμα θα το κάνουν αυτοβούλως και κατά παραχώρηση, οπότε δεν υποχρεούνται να θέσουν ολόκληρη τη συμφωνία σε δημοψήφισμα.

Τρίτον, δεν γίνεται λόγος ούτε για επιλογή διεξαγωγής, ούτε για κύρωση της συμφωνίας με δημοψήφισμα από την Ελλάδα. Αλλά όσο και να καθυστερήσει η κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία θα είναι αμετάκλητη ως προς τις κεντρικές θέσεις του άρθρου 1.3 (σε συνδυασμό με το άρθρο 7 περί ιστορίας, παράδοσης).

Ο ελληνικός λαός πρέπει να εμποδίσει την έναρξη των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ, καθώς μετά θα είναι αδύνατη η ακύρωση της συμφωνίας.



Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου