Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Παρέμβαση του Σπύρου Ριζόπουλου για το μείζον ζήτημα με το γάλα και τους γαλακτοπαραγωγούς στην Ήπειρο.










Ήρθε η ώρα να λύσουμε το πρόβλημα με το γάλα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί η 



στρατηγική που ακολουθεί χρόνια τώρα ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης που θέλει να τα έχει καλά «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Έτσι, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος ουσιαστικά έχουν καταρρεύσει οδηγώντας σε αφανισμό χιλιάδες κτηνοτρόφους στην Ήπειρο, ο κ. Καχριμάνης άρχισε ξανά τους λεονταρισμούς και τις ανέξοδες ρητορείες.

Με δηλώσεις και συνεντεύξεις του καταγγέλλει ότι «γίνονται αθρόες εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό», μάλιστα δίνει συγκεκριμένα στοιχεία μιλώντας για «τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας». Και κλείνει με δηλώσεις του τύπου «θα μας βρουν απέναντι».

Ο κ. Καχριμάνης καλείται να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

· Γιατί εφόσον φαίνεται να γνωρίζει τόσο καλά τη διαδικασία δεν προχωράει σε καταγγελίες με ονοματεπώνυμο.

· Γιατί δεν εγκαλεί τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου -ο οποίος έχει την ευθύνη συντονισμού των ελεγκτικών μηχανισμών- να κάνει τη δουλειά του και να προχωρήσει στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων που αφανίζουν τον κόπο χιλιάδων κτηνοτρόφων.

· Γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει και να ζητήσει τις δικές της ενέργειες για την πάταξη των παράνομων κυκλωμάτων.

Κατά τη δική μας άποψη ο κ. Καχριμάνης προσπαθεί να γιγαντώσει έναν εξωτερικό εχθρό προκειμένου να συγκαλύψει τη δική του ευθύνη και αδράνεια.

Ο κ. Καχριμάνης πρέπει να απαντήσει ανοιχτά για το πώς διαπλέκεται η σχέση του με τον πρόεδρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων και τις γαλακτοβιομηχανίες για να αποσείσει από πάνω από τον ίδιο και τους φίλους του κάθε ευθύνη για τη διαμόρφωση εξαιρετικά χαμηλών τιμών παραγωγού στο γάλα.

Ο κ. Καχριμάνης εφόσον έχει αποφασίσει να ηγηθεί του «κινήματος του γάλακτος» πρέπει αφενός να αποφασίσει αν ο κ. Αποστόλου «είναι καλός και αποτελεσματικός υπουργός» και αφετέρου να κατονομάσει τις εταιρείες που ελληνοποιούν γάλα από το εξωτερικό, εφόσον τις γνωρίζει.

Δυστυχώς, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργεί κλίμα για να συνεχίσει, μέσω των δικών του ανθρώπων σε συγκεκριμένες γαλακτοβιομηχανίες, να ελέγχει τη διαδικασία των προσλήψεων και την πελατειακή σχέση με τους κτηνοτρόφους.

Στην προσπάθειά του αυτή έχει απόλυτο σύμμαχο τον πρόεδρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων τον οποίο φαίνεται ότι έχει σε απόλυτο πολιτικό έλεγχο για εκλογικούς λόγους. Τον καταγγέλλουμε και πιστεύουμε ότι δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων.

Επιτέλους, ας γίνει περιφερειάρχης όλης της Ηπείρου, έστω και τώρα στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου