Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Συνάντηση με αποφοίτους της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΑπόφοιτους της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων οι οποίοι εισήχθησαν στο 


Ανώτατο Εκπαιδευτικό μας Ίδρυμα το 1972 υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν επίδοση στο Δήμο ψηφίσματος που αφορά όχι μόνο στη διάσωση, αλλά και στην μετατροπή του κτιρίου του παλαιού Πανεπιστημίου επί της οδού Δομπόλη σε ένα σύγχρονο πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο.

Στο ψήφισμα τους οι απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής κάνουν λόγο για ένα κτίριο «σύμβολο πνευματικότητας που ταυτίζεται με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων».

Διαπιστώνουν όμως πως έφτασε σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης και αποσάθρωσης και ζητούν από τους εμπλεκόμενους φορείς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σ' ένα πνευματικό κτίριο, στο οποίο εναπόθεσαν τις ελπίδες και τα όνειρά τους χιλιάδες φοιτητές για να εξαλειφθεί η απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψής του».

Όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι αρωγοί και θετικοί σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του κτιρίου που θα στοχεύει σε λειτουργία ανάλογη με την πορεία και την πνευματικότητά του.

Ανάμεσα στους αποφοίτους μάλιστα ήταν και ο αρχιτέκτονας Μανώλης Κολοκυθάς ο οποίος έχει επεξεργαστεί μια συγκεκριμένη πρόταση μετατροπής του κτιρίου σε Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης.

Ο κ. Κολοκυθάς ανέπτυξε την πρότασή του στο Δήμαρχο και την κατέθεσε γραπτώς ζητώντας τη στήριξή του.

Μεταξύ άλλων, προτείνει, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η ιδέα του και προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, να πραγματοποιούνται στο χώρο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ώστε σταδιακά, τόσο το παλιό κτίριο, όσο και το νέο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης, να ενταχτούν στον πνευματικό ιστό της πόλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέγκας δήλωσε ξεκάθαρα υπέρμαχος της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού πανεπιστημίου, τονίζοντας και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα ο Δήμος σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του κ. Κολοκυθά, την χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα, δεσμεύτηκε να την μελετήσει σε βάθος και να διερευνήσει μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς τρόπους με τους οποίους μπορεί να υλοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου