Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Οι προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου ΙωαννιτώνΟι προτάσεις του Παραρτήματος Ηπείρου - Νήσων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η έρευνα και η καινοτομία με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη του δήμου Ιωαννίνων μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά προβλήματα του τόπου μας και όχι μόνο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Δήμου Ιωαννιτών στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία που έχει η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς των Ιωαννίνων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος τη Ομάδας παραγωγών, προβατοτρόφων, αιγοτρόφων, αγελαδοτρόφων του ΓΑΣ Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», Σπύρος Γκούρας, ο οποίος ενημέρωσε την επιτροπή για την νέα αυτή πρωτοβουλία και τα οφέλη της, τονίζοντας πως το μέλλον της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται μόνο στα συνεργατικά σχήματα.

Ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση μιας πιο τακτικής συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και των υπόλοιπων φορέων με τον επιστημονικό σύμβουλο του κράτους.

Ιδιαίτερο κομμάτι στην έκθεση του ΓΕΩΤΕΕ αποτέλεσε η κτηνοτροφία, με τις προτάσεις που κατέθεσε να αφορούν τη βελτίωση των αποδόσεων των ζώων, την παραγωγή προϊόντων ποιότητας, τον εκσυγχρονισμό των εκτροφών, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την ανάδειξη του αγροτουρισμού και την οργάνωση των παραγωγών.

«Ακούσαμε και καταγράψαμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ και πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αρχή για πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόνωσης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας. Εμείς από την αρχή έχουμε δείξει ότι κινούμαστε σε πλαίσιο συνεργασιών και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιστημονικοί αλλά κι άλλοι φορείς ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας», είπε η κ. Μέγα για να καταλήξει: «Με αφορμή την παρουσία του προέδρου της πρώτης Ομάδας Παραγωγών που δημιουργήθηκε στον ΓΑΣ Ιωαννίνων θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία η οποία ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια και σε άλλους κλάδους του πρωτογενούς τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου