Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Γιάννενα: Στα χέρια της τοπικής κοινωνίας το Αεροδρόμιο





Το δρόμο της συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο ώστε το Αεροδρόμιο να περάσει σε τοπικό φορέα αν ανοίξει η υπόθεση ιδιωτικοποίησής του ή αξιοποίησής του υπό άλλα σχήματα, προτείνει ο πρόεδρος 



του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μήτσης.

Με αφορμή Υπουργική Απόφαση του Χρ. Σπίρτζη με ΦΕΚ 4782/25-10-2018 ο κ. Μήτσης έκανε την εξής δήλωση:
«Η δρομολόγηση του σχεδίου ανάπτυξης ακόμα και με παραχώρηση ή με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Αεροδρομίου Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», όπως ζητά από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών (Δ16) του Υπουργείου Υποδομών, ο κ. Σπίρτζης, είναι αναμφίβολα μια αιφνίδια ανατροπή από μεριάς της πολιτείας, στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και σχεδιάζαμε για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ανατροπή αιφνίδια μόνο, και όχι μονοσήμαντα καλή ή κακή, όπως μένει να αποδειχτεί στην πορεία.
Το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του τοπικού Αερολιμένα ολοκληρώνεται μέσα στην άνοιξη του 2019, η ικανότητα προσγείωσης των αεροσκαφών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες έχει βελτιωθεί σημαντικά αλλά όπως τόνισα και σε προηγούμενη ευκαιρία, ίσως επιβάλλεται να εξαντλήσουμε τα προσφερόμενα μέσα, ώστε να μην ακυρώνονται συχνά πτήσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών. Τα παραπάνω προμηνύονται ένα καλύτερο αύριο για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ούτως ή άλλως».
«Η πρόθεση της Κυβέρνησης ωστόσο, να ιδιωτικοποιήσει μέρος ή το όλον, των υπηρεσιών του Αεροδρομίου μας, ίσως είναι μια καλή αφορμή για να εξετάσουμε ως τοπική κοινωνία, αν μας ενδιαφέρει να γίνει το Αεροδρόμιο χρήσιμο «εργαλείο» για την περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από το σχήμα μιας δικής μας εταιρείας – με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων της περιοχής, των Επιμελητηρίων και άλλων φορέων – είτε στο πλαίσιο μιας ΣΔΙΤ, στην οποία θα έχουμε ρόλο οι προαναφερθείσες αρχές.
Δεν είναι καιρός για καταγγελίες ή διαμαρτυρίες. Επιβάλλεται να συνεννοηθούμε, για το καλό της περιοχής», καταλήγει.
Για τον Δρίσκο
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προστίθεται στους φορείς που θέτουν θέμα κόμβου εισόδου – εξόδου, στη θέση «Δρίσκος» της Εγνατίας Οδού.
Ένας δεύτερος, κανονικός κόμβος (πέρα από αυτόν της Πεδινής και τον ημικόμβο του Κουτσελιού), που θα εξυπηρετήσει τη βορειοδυτική πλευρά του Λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, που θα δώσει ευκολότερη και γρήγορη πρόσβαση από την Εγνατία Οδό προς το Πέραμα, το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων αλλά και προς τα σύνορα της χώρας μας με τη γειτονική Αλβανία, μπορεί να παράσχει τα εχέγγυα της ισόρροπης ανάπτυξης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εκτιμά ο πρόεδρος Ι. Μήτσης.
Την ίδια ώρα, το Αεροδρόμιο αναβαθμίζεται, για τη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων το Επιμελητήριο σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες ουσιαστικής στήριξής της και ο δρόμος του εμπορίου με τη γείτονα χώρα, ανοίγει όλο και περισσότερο για επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Δημήτριος Δημητρίου, είχαν τις προηγούμενες ημέρες, επαφές με επιχειρηματίες της Δ.Ε. Περάματος, καθώς και με τον Δημήτριο Ντόβα, Πρόεδρο Τουριστικών Επιχειρήσεων Περάματος.



ele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου