Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

EKTΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Σκοπιανά ΜΜΕ: Πληροφορίες ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία – Περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών; – Καταγγελίες για χρηματισμό!

Το μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών που συμπληρώνουν την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3 για τις συνταγματικές ...τροποποιήσεις φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ.Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της ΠΓΔΜ επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές.
Σημειώνει δε ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή για την πρόταση του κυβερνητικού στρατοπέδου για τις τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα διεξαχθεί σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία ή θα μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Τρίτη.
Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φερίντ Μούχιτς σε άλλο δίκτυο, το a1on, «εάν γίνει σήμερα η ψηφοφορία, σημαίνει ότι είναι διασφαλισμένη η πλειοψηφία των δύο τρίτων, σε αντίθετη περίπτωση όχι. Η προθεσμία είναι κάπου μέχρι την Τετάρτη, αλλά νομίζω ότι θα πετύχει σήμερα». Χαρακτήρισε δε την άφιξη Αμερικανών αξιωματούχων στη χώρα προφανή πίεση για να επιτύχει η συμφωνία.

Καταγγελίες για χρηματισμό αντιπολιτευόμενων βουλευτών
Νωρίτερα σήμερα τουλάχιστον δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν σήμερα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση.


πενταποσταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου