Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Τουρκικά UAV πετούν επάνω από την Μεγίστη και τα ελληνικά πολεμικά σκάφη - Ελληνικό υποβρύχιο έξω από το Ακσάζ
Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) πιθανότατα MALE ANKA-I, πέταξαν επάνω από τις ελληνικές φρεγάτες ..Νικηφόρος Φωκάς (F-466) και Σαλαμίς (F455) που πλέουν στην περιοχή παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου (το Barbaros, ένα συνοδευτικό πλοίο του, δύο φρεγάτες και δύο ΤΠΚ) στην Ανατολική Μεσόγειο επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αντίστοιχα τουρκικά UAV εντοπίστηκαν να πετούν και στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, καταγράφοντας τις ελληνικές ναυτικές Follow-on-Forces, βασικά δύο πυραυλακάτους, κλάσης Ρουσσέν που ενεδρεύουν στην περιοχή και αναμένουν διαταγές να σπεύσουν και αυτές σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Με τις νέες δυνατότητες C-Band Data Link System, το οποίο παρέχει επικοινωνία μεταξύ των τουρκικών UAV και των επίγειων σταθμών ελέγχου τους σε απόσταση πλέον 400 χιλιομέτρων, πλέον τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από ατα τουρκικά UAV
Οπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του pronews.gr από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας «Ιπτάμενα ίχνη περιορισμένης διατομής εντοπίστηκαν να κινούνται σε σταθερή πορεία περιμετρικά ή και επάνω από τις μονάδες του ΠΝ που πλέουν στα ανατολικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
Το ανησυχητικό είναι ότι κινούνται και επάνω και γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, στοχοποιώντας και τις εκεί δυνάμεις του ΠΝ και όχι, μόνο, φυσικά.
Επίσης καταγράφηκε από τα συστήματα ESM των ελληνικών πλοίων ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των UAV και των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών CN-235 που δρουν στην περιοχή, με αποστολή τον εντοπισμό των εύο ελληνικών υποβρυχίων (ένα Type 214 κι ένα άλλο που πλέει δυτικότερα σε απόσταση περίπου 50 μιλίων από το Barbaros).
To πλέον ενδιαφέρον είναι ότι ένα ελληνικό το υποβρύχιο (άγνωστη η κλάση του συγκεκριμένου, πιθανόν και αυτό κλάσης Type 214 ή ένα εκσυγχρονισμένο 209/1100 με δυνατότητα βολής RGM-88 Harpoon ή ακόμα και το μοναδικό Type 209/1200 AIP κλάσης «Ωκεανός») περιπολεί στα ανοικτά του βασικού τουρκικού ναύσταθμου του Ακσάζ. Ο λόγος ευνόητος: Ο λύκος στην φωλιά του είναι πιο ευάλωτος...
fonaklasΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου