Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Οι Ρώσοι τα έψαλλαν στον Καμμένο για το ΝΑΤΟ
Η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία την ενδυνάμωση της επίδρασης των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ελλάδας, και τις

προσπάθειες αυτών να πλησιάσουν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, καλωσορίζοντας τον ομόλογό του, Πάνο Καμμένο, στο επιβλητικό κτίριο του υπουργείου, στην παραποτάμια λεωφόρο απέναντι από το γνωστό Γκόρκι Παρκ της Μόσχας.

Οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών κράτησαν μιάμιση ώρα ενώ οι δυο υπουργοί είχαν νωρίτερα μισή ώρα κατ' ιδίαν συνάντηση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως ο Ρώσος ομόλογός του εξέφρασε τον προβληματισμό της χώρας του αναφορικά με την πρόθεση των ΗΠΑ να βγουν από τη Συμφωνία απαγόρευσης των πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς που είχε υπογραφεί πριν από 30 χρόνια. Αν αυτό συμβεί, θα υπάρξει ένταση η οποία θα επηρεάσει και την αντίδραση της Ρωσίας. Τέτοιου είδους εντάσεις δεν πρέπει να υπάρχουν, τόνισε ο κ. Σόιγκου. Ο κ. Καμμένος ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις επ' αυτού.

Ένα επίσης ζήτημα που έθιξε η ρωσική πλευρά είναι οι τρόποι συνεργασίας στη Μεσόγειο για το σταμάτημα της παράνομης διακίνησης όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θέματα που αποτελούν πηγή εσόδων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να δώσει στους συνομιλητές του την εικόνα ότι η ένταση των προηγούμενων μηνών στις διμερείς σχέσεις μπορεί να θεωρηθεί παρελθόν και ο ίδιος βρίσκεται στη Μόσχα, πέρα των άλλων θεμάτων στρατιωτικού χαρακτήρα, και για να δώσει ώθηση στη διμερή συνεργασία για να έχει επιτυχία τόσο η Σύνοδος της Μόνιμης Διακρατικής Επιτροπής που θα συνέλθει στα τέλη Νοεμβρίου, όσο κυρίως η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που έχει ορισθεί για τις 7 Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου