Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που κατηγορεί τη χώρα στους Γερμανούς για αντισημιτισμό!





Απαράδεκτο άρθρο κατά της Ελλάδας από την DW, με αφορμή παιχνίδι σε γνωστό escape room
Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle,το οποίο σε απαράδεκτο ρεπορτάζ του κατηγορεί τους Ελληνες για αντισημιτισμό. Κοίτα ποιος μιλάει! 



Παραποιώντας κατάφωρα την πραγματικότητα, άρθρο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Deutsche Welle κάνει λόγο για μια Ελλάδα «στην οποία ο αντισημιτισμός ευδοκιμεί»,
υποστηρίζοντας ότι παιχνίδι σε γνωστό escape room -πρόκειται για τα ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους δωμάτια απόδρασης- είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Η λίστα του Σίντλερ», και έχει προκαλέσει την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας.
Το παιχνίδι έχει τον τίτλο «Secret agent» (Μυστικός πράκτορας) και, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, οι παίκτες μεταφέρονται στο 1939 στο γραφείο ενός Γερμανού επιχειρηματία, ο οποίος αποφάσισε να σώσει ανθρώπους από τους ναζί και έτσι συνέταξε μια λίστα με «ικανούς τροφίμους». Το παραπάνω παιχνίδι, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, έχει ενοχλήσει την εβραϊκή κοινότητα, που καταγγέλλει ότι αποτελεί ευθεία αναφορά στην πασίγνωστη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Οι υπεύθυνοι ωστόσο διαψεύδουν τις παραπάνω κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, το δημοσίευμα είναι τουλάχιστον προκλητικό, καθώς δυσφημεί τους Ελληνες παρουσιάζοντάς τους ως αντισημίτες, κάτι που φυσικά πόρρω απέχει από την πραγματικότητα, μια και η χώρα μας έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της, ιδρύοντας μάλιστα και μουσεία Ολοκαυτώματος.

Την ευθύνη για το απαράδεκτο άρθρο βέβαια μοιράζεται η Deutsche Welle και η γεννημένη στη Νέα Υόρκη συντάκτρια Ανθή Καρασάββα που το υπογράφει. Η «αντικειμενική» αυτή δημοσιογράφος έχει προκαλέσει πολλάκις στο παρελθόν με τα ανθελληνικά ρεπορτάζ της. Είναι εκείνη που το 2015 είχε υποστηρίξει στους βρετανικούς «Times» ότι νεαρές Ελληνίδες εκδίδονται για μία... τυρόπιτα. Η ίδια είχε γράψει το 2014 και το αλησμόνητο ρεπορτάζ, στο οποίο, με αφορμή την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, ανέφερε ότι «η Αμφίπολη συνορεύει με τη Μακεδονία», εννοώντας τα Σκόπια!

Το 2009 μάλιστα, όταν δούλευε στους «New York Times» και στο CNN, είχε διαγραφεί από τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών λόγω της έμμισθης σχέσης της με δημόσιες υπηρεσίες, συγκεκριμένα με την Agrocert, για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Να τη χαιρόμαστε! Κουβαλάει και ελληνικό επώνυμο...





dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου