Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ισχνές πιθανότητες να ικανοποιηθεί το αίτημα Φαναρίσιων και Παργινών για “σπάσιμο” του Δήμου Πάργας σε αυτόν τον “Κλεισθένη”





Μορφή πίεσης προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, παίρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων (μεταξύ αυτών και το πρόσφατο αίτημα του Δήμου 




Πάργας) και οι αιτήσεις συλλόγων από την ελληνική περιφέρεια για “σπάσιμο” καλλικρατικών Δήμων.


Θυμίζουμε πως τέτοια απόφαση ελήφθη (δείτε ΕΔΩ) και στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας, καθώς Φαναρίσιοι και Παργινοί φαίνεται πως δεν... κάνουν χωριό μεταξύ τους.

Η τροπολογία για το “σπάσιμο” των Δήμων, αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου στη Βουλή σε νομοσχεδίο του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν δύο κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, θα "σπάσουν" πέντε δήμοι. Συγκεκριμένα οι δήμοι: Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς και Σερβίων-Βελβεντού. Εκπλήξεις δεν αναμένονται και όπως όλα δείχνουν το αίτημα για “σπάσιμο” του Δήμου Πάργας έχει από ισχνές μέχρι απειροελάχιστες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην τροπολογία.

Οι δύο αυτόνομοι Δήμοι (Φαναρίου και Πάργας) θα αποτελέσουν πάντως θέμα για συζήτηση στην επόμενη τροποποίηση και βελτίωση του “Κλεισθένη”, στον λεγόμενο “Κλεισθένη 2”, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον μετατίθεται για το κοντινό ή μακρινό μέλλον...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου