Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο πορείες 9χλμ και 21 χλμ περιλαμβάνει ο 2ο «Δρόμος της Νίκης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ιστορικό Καλπάκι.



Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα και πραγματοποιείται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019».



Οι δρομείς θα διανύσουν τη νικηφόρα γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων και στόχος του Δήμου είναι να καταστεί σύντομα θεσμός για το αθλητικό γίγνεσθαι.

«Ο Δήμος Πωγωνίου τιμά κάθε χρόνο όσους χάθηκαν για την πατρίδα διοργανώνοντας τις ιστορικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ξεκινήσαμε πέρυσι μια προσπάθεια να
γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα ιστορικά σημεία που έχουν συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40. Ο «Δρόμος της Νίκης» διέρχεται από αυτά τα σημεία και καλούμε αθλητές και μη να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 9:30 π.μ. αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Τσίμαρης. «Οι εγγραφές για το 2ο Δρόμο της Νίκης ξεκίνησαν και είναι δωρεάν! Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνουν στο Δημαρχείο Καλπακίου και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή» τόνισε.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στους ακόλουθους σύνδεσμους:


ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Ο δρόμος της νίκης (21km) - 2019
https://myadventure.gr/product/kalpakia-o-dromos-tis-nikis-21km-2019/


ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Αγώνας δρόμου (9km) - 2019
https://myadventure.gr/product/kalpakia-agonas-dromoy-9km-2019/


Πληροφορίες αγώνων: https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Ο ΔΡΟΜΟΣ THΣ ΝΙΚΗΣ»


ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Δήμου Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλπάκι

Ώρα εκκίνησης: ΑΓΩΝΑΣ 9χλμ: 09:30


ΑΓΩΝΑΣ 21χλμ: 09:35


ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν την ιστορική περιοχή, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/ Η εγγραφή ενέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης για την πλήρη αποδοχή των κανονισμών της Διοργάνωσης και της ατομικής ευθύνης.

Προθεσμία εγγραφής: 16 Οκτωβρίου 2019

Όριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες


Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της Δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 20-10-2019 από τις 08:00 έως τις 09.00. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag)


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου