Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Οδηγός επιβίωσης από τα πρώτα κρυολογήματα του φθινοπώρου





Η πτώση της θερμοκρασίας σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής που συνοδεύεται πάντα και από μικρά, αθώα αλλά αρκετά ενοχλητικά λόγω των συμπτωμάτων..τους, κρυολογήματα.



 Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως και περάσεις τον πρώτο σου μήνα μετά τις διακοπές στο κρεβάτι με βήχα, συνάχι και καταρροή ακολούθησε μερικούς κανόνες υγιεινής και μείωσε στο ελάχιστο την πιθανότητα να νοσήσεις.
Ο πιο βασικός τρόπος πρόληψης είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Έτσι, θα απομακρύνεις τα μικρόβια και τους ιούς από τα χέρια σου πριν προλάβεις να τα μεταφέρεις με τις κινήσεις σου στα μάτια, στη μύτη ή στο στόμα σου. Επίσης, είναι πολύ αποτελεσματική και η χρήση αντισηπτικών όποτε νιώσεις ότι άγγιξες κάποια επιφάνεια που δεν ήταν καθαρή.
Ο σωστός αερισμός του χώρου είναι εξίσου σημαντικός, ειδικά αν περνάς αρκετές ώρες σε χώρους όπου συνωστίζεται κόσμος. Για παράδειγμα, στο γραφείο ή στη σχολική αίθουσα, καλό είναι να υπάρχει πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό (έστω και λίγο) ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην μένουν για πολλή ώρα τα μικρόβια εντός του χώρου.
Η διατροφή σου είναι πολύ σημαντική για να χτίσεις ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που θα μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε ιούς και μικρόβια που απειλούν να το πλήξουν. Τα φρούτα, τα λαχανικά, το ψάρι και τα καλά λιπαρά θα είναι σύμμαχοί σου όχι μόνο στο να αποκτήσεις ένα ωραίο σώμα, αλλά και στη διατήρηση της καλής υγείας σου.
Οι επιφάνειες του σπιτιού και του εργασιακού χώρου πρέπει να καθαρίζονται συχνά ώστε να μην αναπτύσσονται μικρόβια. Επίσης, όσα περισσότερα χέρια τις αγγίζουν τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να φιλοξενούν παθογόνους μικροοργανισμούς.
Για να προλάβεις τα μικρά κρυολογήματα που οφείλονται σε ιούς μπορείς, τέλος, να εφαρμόσεις το εξής: Να φυσάς τη μύτη σου και να την καθαρίζεις με χαρτομάντηλο (το οποίο στη συνέχεια θα πετάς) αρκετές φορές μέσα στη μέρα, ώστε να απομακρύνεις τόσο τα μικρόβια που έχουν συγκεντρωθεί εντός του οργανισμού όσο και γύρω από τη μύτη σου.





Doctoranytime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου