Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκλονιστικά βίντεο-ντοκουμέντα: Αλλοδαποί έχουν… κάνει σουρωτήρι τη χώρα μας από Έβρο και νησιά!

Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση με τους μετανάστες, βγάζουν μαχαίρια, απειλούν ζωές, μαχαιρώνουν και κλείνουν δρόμους. Η κατάσταση πλέον είναι ασφυκτική σε όλη τη χώρα.Η Ελλάδα «πνίγεται» από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών» και οι πολίτες ασφυκτιούν μετρώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές από τον τουρισμό ειδικά στα ελληνικά νησιά.


Tαυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, το οποίο φέρεται να εκτελείται και στον Έβρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει η περιοχή με μετανάστες.
Ο Ερντογάν φαίνεται ότι άνοιξε τη… στρόφιγγα με σκοπό να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο μετά το Αιγαίο, αυτό του Έβρου. Το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί μ’ αυτό τον υβριδικό πόλεμο, να προκαλέσει στην Ελλάδα, αποσταθεροποίηση και να πλήξει την ψυχολογία των πολιτών.
Τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας έχουν εξελιχθεί σε προνομιακό πεδίο δράσης κυκλωμάτων, παράνομης διακίνησης.Με τις ροές να είναι σε δραματική αύξηση.Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από το twitter @stavroforos_Σταυροφόρος:

Μαροκινοί περνούν μέρα μεσημέρι τον αφύλαχτο φράχτη σουρωτήρι στον Έβρο, της παραδομένης χώρας που κάποτε την λέγανε Ελλάδα.
Twitter Ads info and privacy

Τι αναφέρει στην περιγραφή του:
Μαροκινοί περνούν μέρα μεσημέρι τον αφύλαχτο φράχτη σουρωτήρι στον Έβρο, της παραδομένης
χώρας που κάποτε την λέγανε Ελλάδα.


Λιμάνι Μυτιλήνης χθές

Μόλις αποβιβάστηκαν άνετοι λαθρέποικοι, λες και κατέβηκαν απ το πλοίο της γραμμής.

85
3:40 PM - Sep 28, 2019
Twitter Ads info and privacy
75 people are talking about thisΤι αναφέρει στην περιγραφή του

Λιμάνι Μυτιλήνης χθές
Μόλις αποβιβάστηκαν άνετοι, λες και κατέβηκαν απ το πλοίο της γραμμής.

«Βουλιάζει» ο δήμος Βόλβης από πρόσφυγες και μετανάστες
Τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στις ανοιχτές δομές που λειτουργούν στην περιοχή και φιλοξενούν περί τα 2.000 άτομα, κρούει ο δήμος Βόλβης, όπου στις αρχές Οκτωβρίου στη δομή του Βαγιοχωρίου πρόκειται να εγκατασταθούν άλλοι 600 -700 πρόσφυγες, που θα έρθουν από τα νησιά.
Ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας στο makthes.gr, δηλώνει ανήσυχος με την αύξηση του προσφυγικού πληθυσμού σε περιοχές του δήμου, λέγοντας «πως αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι οριακή και σύντομα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, γεγονός που προκαλεί ανασφάλεια και αναστάτωση στους κατοίκους».
Αναφερόμενος ειδικά στη δομή Βαγιοχωρίου, τονίζει πως στήνονται ήδη τα κοντέινερ και έχει έρθει όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός, ούτως ώστε, όπως πληροφορήθηκε, στις αρχές Οκτωβρίου να εγκατασταθούν 600 – 700 πρόσφυγες, προερχόμενοι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο κ. Λιάμας είπε ότι σήμερα λειτουργούν δυο δομές ανοιχτού τύπου, στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας, όπου διαμένουν 1.000 άτομα, στην παραλία των Βρασνών, όπου 250 -300 πρόσφυγες μένουν σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, που μισθώνονται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ενώ στη δομή του Βαγιοχωρίου θα καταλύσουν στις αρχές του επόμενου μήνα άλλα 600- 700 άτομα.
«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Οι κάτοικοι φοβούνται και ανησυχούν, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού πολίτες που μπήκαν στα εξοχικά τους τα βρήκαν λεηλατημένα» επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης.
Εξέφρασε μάλιστα φόβους ότι με την έλευση των νέων προσφύγων, η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική και πως οι κάτοικοι ενημέρωσαν το δήμο πως θα πάρουν τα μέτρα τους, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Ζητάμε αναλογική κατανομή των προσφύγων»
Ο δήμαρχος Βόλβης τονίζει πως ήδη ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας την παρέμβασή της για την αποσυμφόρηση της περιοχής, ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει πάρει καμία απάντηση.
«Τρεις δομές προσφύγων και μεταναστών σε έναν περιφερειακό δήμο είναι πολλές και η περιοχή δεν σηκώνει τόσο μεγάλο βάρος. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Για αυτό ζητάμε δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα και την Κεντρική Μακεδονία, πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί και λάβει χειρότερη μορφή, με αφορμή και την εγκατάσταση των 600 -700 νέων προσφύγων στη δομή Βαγιοχωρίου» δήλωσε ο κ. Λιάμας.
Την ίδια ώρα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βόλβης τα κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας είναι εξίσου μεγάλα με τους αστικούς δήμους, γεγονός που σε συνδυασμό με τον τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, προκαλεί την αγανάκτηση των κατοίκων. «Αυτήν τη στιγμή λείπουν πολλοί αστυνομικοί για την αποτελεσματική προστασία της ευρύτερης περιοχής, ενώ υποστελεχωμένο είναι και το κέντρο υγείας, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του και στον προσφυγικό πληθυσμό. «Γίνεται ο κακός χαμός στο κέντρο υγείας, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν να εξυπηρετηθούν άμεσα, τη στιγμή που ο δομή υγείας είναι αποδεκατισμένη. Οι γιατροί και νοσηλευτές έχουν απηυδήσει και γι’ αυτόν το λόγο ζήτησα από το ΔΟΜ να στείλουν διερμηνείς» ανέφερε ο δήμαρχος, πρόσθεσε όμως πως ούτε σε αυτό το αίτημα υπήρξε ανταπόκριση.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη, ζήτησε πριν από λίγο καιρό και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).
Μάλιστα, στο πλαίσιο συνεδρίασης του οργάνου, ο πρόεδρος, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, είχε επισημάνει πως το προσφυγικό είναι ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα στο μέγιστο βαθμό και πρέπει όλοι να σηκώσουν αυτό το βάρος, αναλογικά, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. «Είναι αδιανόητο στα ακριτικά νησιά να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και μάλιστα σε μέρη με 5.000 κατοίκους να υπάρχουν 5.000 πρόσφυγες, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ούτε όμως μπορούμε να δεχθούμε το 50% των προσφύγων να είναι στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία. Είπαμε αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και το εννοούμε».
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι δομές για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, είναι υπερπλήρεις (Νέα Καβάλα) στο Κιλκίς και πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.
Στη σύλληψη 47 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα.
Η επιχείρηση έγινε στις περιοχές της Ροτόντας, της πλατείας Ναυαρίνου, της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Αρχαίας Αγοράς και του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 109 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47 , διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.
Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τέτοιου είδους ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι εκτεθειμένη και οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν δράση, κυρίως για την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υποστηρικτές της οποίας ενδέχεται να δρουν στην Ελλάδα.


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου