Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σχόλιο για τη σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου στην ΕΡΤ


Η αγωνία του Δημάρχου για τον τουρισμό στην πόλη, όπως εκφράστηκε στη σημερινή συνέντευξη στην ΕΡΤ, δεν αφορούσε τα μικρά καταστήματα εστίασης και τους ξενώνες, για τους οποίους ούτε 


καν απόφαση για απαλλαγή από τα τέλη δεν έχει πάρει και τους εμπαίζει με άκυρες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Αφορούσε το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, το οποίο ούτως ή άλλως θα επιδοτηθεί, με το λογαριασμό να στέλνεται πάλι στο λαό.
Αν θέλει να προετοιμάσει την πόλη για την άρση των μέτρων περιορισμού ο Δήμαρχος, ας αρχίσει με τις δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες θα κληθούν να εξυπηρετήσουν κοινό στα ακατάλληλα κτίρια, υποστελεχωμένες και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των Γιαννιωτών . Ας ξεκινήσει από την διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας των υγειονομικών, και των εργατών στα μεγάλα εργοστάσια του νομού μας.

Όσο για τα «θαύματα» που έχει κάνει η Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ας προσπαθήσει να είναι λίγο πιο μετριοπαθής, γιατί μάλλον ξεχνάει ότι κάθε φορά που ζητάμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη (όπως κάνουν μικρότεροι δήμοι της χώρας) μας απαντά ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες….

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων που συνεχίζουν να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, με τους εργαζόμενους που φωνάζουν: “πληρώσαμε πολλά – δεν θα πληρώσουμε ξανά”.

Απαιτούμε να καταργηθούν όλα τα δήθεν “έκτακτα” αντεργατικά μέτρα που μέσα στην πανδημία πέρασαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου για να φορτώσουν ξανά τα βάρη της κρίσης στο λαό.

Έτσι τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου