Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Εργασίες συντήρησης πρασίνου από τον Δήμο- Οι υποχρεώσεις των ιδιωτώνΤρεις συμβάσεις για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητας Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.Εντός των ημερών θα υπογραφεί η τέταρτη σύμβαση για την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Έτσι θα καλυφθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι ανάγκες για την κοπή και απομάκρυνση χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων.

Οι ίδιες εργασίες στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων θα εκτελεστούν από την υπηρεσία του Δήμου η οποία ήδη ετοιμάζεται για την κοπή των χόρτων, τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων και πλατειών, καθώς και για φυτεύσεις λουλουδιών και καλλωπιστικών θάμνων.

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου-31 Οκτωβρίου) ο Δήμος υπενθυμίζει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών και σε ζώνη 100 μέτρων περιμετρικά αυτών, είναι υποχρεωμένοι να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή των χόρτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται κοντά στο αισθητικό δάσος και στις υπόλοιπες δασικές εκτάσεις του Δήμου.

Σε περίπτωση μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας οι υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν στις κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία όπως την επιβολή προστίμου και την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου