Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ήρθε η ώρα να δείξουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες της Ηπείρου



Επιστολή στον Περιφερειάρχη απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος προκειμένου να του ζητήσει να μεριμνήσει ώστε να επανέλθει άμεσα η πόλη των Ιωαννίνων στη φυσιολογική της λειτουργία.



Αναλύτικα η επιστολή:

Κ. Περιφερειάρχα,

Χριστός Ανέστη! Εύχομαι υγεία και καθαρό μυαλό.

Με κοινό αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών επιβλήθηκαν ειδικοί περιορισμοί και απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων.

Δεν θα μπω αυτή τη στιγμή στη διαδικασία σχολιασμού της συγκεκριμένης απόφασης διότι θεωρώ ότι την αποτίμηση και αξιολόγηση για τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας οφείλουμε να την κάνουμε συνολικά στη ώρα της.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή το συγκεκριμένο μέτρο υλοποιήθηκε όχι με εντολή της Πολιτικής Προστασίας αλλά με προτροπή της Περιφέρειας και του Δήμου, ζητώντας νομιμοποίηση από την κεντρική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή έχει γίνει η άρση της απαγόρευσης ακόμα και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση ήταν πιο επίφοβη, δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο για τον οποίο εξακολουθεί να ισχύει στη δική μας περίπτωση ακόμη.

Στη ζωή, η κοινή λογική απαντά στην πολιτική. Σήμερα οι Γιαννιώτες περπατούν παντού, είμαστε σε άλλη φάση του ιού και σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή να αποδείξουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου που έχουν αντιληφθεί τις υποχρεώσεις τους.

Είναι σαφές πως όλοι -και ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο covid-19 δεν σταματά να αποτελεί απειλή και ότι επιβάλλονται αυξημένα μέτρα προστασίας. λανθασμένη ο κορωναϊός δεν λήγει εδώ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης δεν έχει καμία ουσία.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας προκειμένου να επανέλθει η πόλη της φυσιολογική της λειτουργία.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Ριζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου