Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Nordic Monitor: Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν στην Ελλάδα κυνηγώντας αντιφρονούντες



Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει το Nordic Monitor του Τούρκου δημοσιογράφου, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ για την δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.



Όπως σημειώνει πράκτορες της MIT..έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα για να βρουν ακόμα και εκεί αντιφρονούντες και πολέμιους του Ταγίπ Ερντογάν.

Το Nordic Monitor αποδεικνύει τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του με έγγραφα που επισυνάπτει.

Οι Τούρκοι πράκτορες ψάχνουν για γκιουλενιστές ακόμα και εκτός συνόρων. Ψάχνουν στην Ελλάδα ανθρώπους που προσπάθησαν να γλιτώσουν την φυλακή και τα βασανιστήρια του Ερντογάν.
Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν ότι την απίστευτη δράση των μυστικών υπηρεσιών του Ερντογάν ακόμα και σε ξένο έδαφος.
Μια από τις περιπτώσεις είναι της Χιλάλ Μπιλίμ. Η συγκεκριμένη γυναίκα βρίσκεται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών, καθώς θεωρείται ότι συνδέεται στενά με το δίκτυο Γκιουλέν.

Η Μπιλίμ διέφυγε από την Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, δίδασκε σε σχολείο του δικτύου του Γκιουλέν και φυσικά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Η έρευνα αναφέρει ότι η Μπιλίμ διέμεινε για ένα διάστημα σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα. Και εκτός από την ίδια και πολλοί άλλοι που αναφέρονται στα έγγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα ένιωσαν την καυτή ανάσα του καθεστώτος και των πρακτόρων τους.



Nordic Monitor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου