Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ραμαζάνι στη Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις




Απαγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα – Ο ρόλος του βουλευτή Ιλχάν



Ενώ οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν με τις Εκκλησίες κλειστές, με τις καμπάνες σιωπηλές και βεβαίως χωρίς μεγάφωνα να μεταδίδουν το Θείο Δράμα, ούτε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, προνομιακή μεταχείριση επιφυλάσσεται για τους μουσουλμάνους της Θράκης που εορτάζουν το Ραμαζάνι τους.
Με νταούλια και ζουρνάδες θα βγαίνουν στους δρόμους οι «τελάληδες» του Ισλάμ για το «ιφτάρ» και το «σαχούρ». Για τις ώρες δηλαδή της προσευχής και για τη λήξη της καθημερινής νηστείας.
Έξι φορές την ημέρα οι Χριστιανοί της Θράκης, οι οποίοι όπως όλοι μας στερήθηκαν την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ηχορύπανση από τα νταούλια των μουσουλμάνων. Και όμως υποτίθεται ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως όσον αφορά την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Πόσο νόμιμο είναι όταν οι καμπάνες ακόμη δεν μπορούν να ηχήσουν -μεταδίδουν κανέναν ιό άραγε;- τα νταούλια των μουσουλμάνων να ακούγονται συνεχώς στη Θράκη; Ναι μεν ο κ.Χαρδαλιάς διαβεβαιώνει ότι τα τζαμιά θα μείνουν κλειστά, αλλά τα νταούλια δεν θα σιγήσουν.
Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου