Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ειδική στρατιωτική μονάδα ασφαλείας για την κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον





Η δήμαρχος της περιφέρειας της Κολούμπια Muriel Bowser υπέγραψε την Τετάρτη την επέκταση για ένα μήνα της ισχύος έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της, δεδομένου ότι παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση του....



ρυθμού μετάδοσης του Covid-19 στην περιφέρεια. Όμως, πολιτικές πηγές που εδρεύουν στην Ουάσινγκτον δήλωναν την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί πως αναμένεται να ξεσπάσει στην περιφέρεια της Κολούμπια, στο Μέριλαντ και στη Βιρτζίνια ένα επιδημικό κύμα ανάλογο με αυτό που συνέβη στη Νέα Υόρκη με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης.



«Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για εκκένωση, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις και που να πας», δήλωσε στο Newsweek ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του δεδομένου ότι δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε on the record δηλώσεις. Ωστόσο, όπως φαίνεται ήδη από τις 16 Μαρτίου η επιτελική ειδική δύναμη, η οποία έχει ως αντικείμενο την προστασία της πρωτεύουσας και των μηχανισμών διακυβέρνησης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έχει ήδη ενεργοποιηθεί και είναι σε θέση να μεταφέρει κυβερνητικά πρόσωπα και παράγοντες σε εναλλακτικές τοποθεσίες για να διασφαλιστεί η συνέχιση της κυβερνησιμότητας. Η συγκεκριμένη μονάδα με τα αρχικά JTF-NCR είναι μοναδική στις ΗΠΑ.
Πίσω από τη βιτρίνα μιας καθόλα συμβατικής στρατιωτικής μονάδας, η JTF-NCR είναι υπεύθυνη για αυτό που οι στρατιωτικοί αποκαλούν «εσωτερική άμυνα της χώρας» σε περίπτωση κάποιας στρατιωτικής επίθεσης κατά των ΗΠΑ ή σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή ακόμη σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βασικός σκοπός της μονάδας είναι να διασφαλίσει την επιτυχή μετακίνηση σε ασφαλείς τοποθεσίες πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού αν χρειαστεί να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα. Η JTF-NCR διαθέτει 10.000 ένστολους, άνδρες και γυναίκες, για να εκτελέσουν τις ειδικές εντολές και ο διοικητής της μονάδας αναφέρει απευθείας στον υπουργό Άμυνας. Ορισμένα τμήματα της μονάδας βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση, δεν αναμειγνύονται στην επιβολή των μέτρων για τον κορωνοϊό και βρίσκονται σε σχετική απομόνωση ώστε να διατηρήσουν στο 100% τις στρατιωτικές τους δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου