Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ακόμα μια «περίεργη» ανάθεση από τη Δημοτική Αρχή



Με τη χτεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε η διαδικασία που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού Ιερώνυμου Β, πέριξ του νεόδμητου ναού του Αγίου Παϊσίου, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Με μια ανεξήγητη και παντελώς αβάσιμη επιχειρηματολογία περί του κατεπείγοντος του θέματος, παρακάμπτοντάς επί της ουσίας τη νομιμότητα, ανέδειξε οριστικό ανάδοχο για το έργο με ποσοστό έκπτωσης 5%!

Δυστυχώς οι φόβοι που είχαμε εκφράσει για τη σημαντική οικονομική ζημία που θα υποστεί ο Δήμος επιβεβαιώθηκαν, αφού δεν επελέγη ο μόνος νόμιμος τρόπος της δημοπράτησης του έργου με συνοπτικό διαγωνισμό, ο οποίος θα εξασφάλιζε πολύ μεγαλύτερη έκπτωση που θα προσέγγιζε το 50%, αν λάβουμε υπόψη τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν για αντίστοιχα έργα.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» τονίζει με έμφαση ότι δεν υπήρξε ποτέ αντίθετη στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Θυμίζουμε ότι ήταν η δική μας Δημοτική Αρχή η οποία παραχώρησε στη Μητρόπολη Ιωαννίνων την έκταση για την ανέγερση του ναού του Αγίου Παϊσίου. Επίσης, ως παράταξη, ψηφίσαμε την εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου του έργου, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την αναγκαιότητα για την κατασκευή του, καθώς και τη σπουδαιότητα για την πόλη μας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα θυρανοίξια του Ναού στις αρχές Ιουλίου.

Μια επίσκεψη η οποία είναι προγραμματισμένη εδώ και πολλούς μήνες, δίνοντας επαρκέστατο χρόνο στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει έγκαιρα στις απαραίτητες διαδικασίες που θα διασφάλιζαν την ολοκλήρωση του έργου και τα συμφέροντα του Δήμου.

Έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να στηρίζουμε το σημαντικό θρησκευτικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Είμαστε όμως, και θα εξακολουθούμε να είμαστε, απέναντι σε πρακτικές της Δημοτικής Αρχής η οποία συνεχίζει να οδηγεί τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων στο «παρά πέντε» και στη συνέχεια να επικαλείται την έλλειψη χρόνου για την υλοποίηση τους, ακολουθώντας διαδικασίες που προκαλούν σοβαρή οικονομική ζημία στο Δήμο.

Την καλούμε να αλλάξει τακτική γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, θα βρει απέναντι της το σύνολο των Γιαννιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου