Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Πανγιαννιώτικο Συλλαλητήριο 11 Ιουνίου



Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά! Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία»



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συνεδρίασε με θέμα τον απολογισμό της δράσης του το τελευταίο δίμηνο και τον προγραμματισμό δράσης το επόμενο διάστημα.

Απολογιστικά εκτιμήθηκε ως θετική η αγωνιστική δραστηριότητα του Εργατικού Κέντρου και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας.

Παρά τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες δράσης το Εργατικό Κέντρο κατάφερε να εκφράσει την ανάγκη να δυναμώσει η φωνή των Γιαννιωτών να μην πληρώσουν τις συνέπειες της πανδημίας, να σπάσει το κλίμα φόβου και συναίνεσης απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα συγκάλυψης των ευθυνών για τις τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμώντας ότι Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού που αποτέλεσε καταλύτη εκδήλωσης της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο, επιδιώκουν να μεταφέρουν τα βάρη στο λαό.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις κάθε μερίδας εργαζομένων, των υγειονομικών, των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, στα σουπερ μάρκετ, στον πολιτισμό, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών, των σχολικών καθαριστριών, των σχολικών τροχονόμων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης.

Στέλνουμε μήνυμα ότι το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα αποτελέσει σταθερό αποκούμπι κάθε εργαζόμενου με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση, σε οποιοδήποτε Θεό και αν πιστεύει.

Τώρα όλοι μαζί να απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε ξανά.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας, αλλά και του δημόσιου τομέα, να οργανώσουν την δράση τους για την επιτυχία Πανγιαννιώτικου συλλαλητηρίου στις 11 Ιουνίου με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία». Απαιτούμε κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ και των νέων μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τις τραγικές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα δύο νοσοκομεία της πόλης και στα Κέντρα Υγείας του νομού, το Εργατικό Κέντρο προτίθεται να αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών στις 16 του Ιούνη και τον μαχητικό αγώνα των συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία για τη μονιμοποίηση τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και την συγκέντρωση την Τρίτη 9 Ιούνη 1:00μμ στην Ακαδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου