Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ανατροπή στην Προανακριτική: Μίζα 2,6 εκατομμυρίων στον Σαμαρά μέσω Παπασταύρου; (έγγραφο-«βόμβα»)





Μίζα ύψους 2,6 εκατομμύρια ευρώ έλαβε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με έγγραφο που παρέλαβε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπως ...αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 



Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος
Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο όνομα του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα αναφέρεται ότι «εστάλησαν 2,6 εκ. ευρώ στον Παπασταύρου, σύμβουλο του Πρωθυπουργού, μέσω της εταιρείας Fairwinds Assets. Πιστεύεται ότι η εταιρεία χρηματοδότησε την καμπάνια του Σαμαρά για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015».

Στο πλαίσιο αυτό, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ζήτησε να σταλεί κατεπειγόντως επιστολή στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με τα παρακάτω ερωτήματα:

- Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς;

- Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται;

- Ποιοι είναι οι ευνοημένοι ή με λόγια καθομιλουμένης- ποιοι τα πήραν;

«Φθηνό αντιπερισπασμό» από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα που βγαίνουν στο φως πληροφορίες περί μίζας 2,6 εκατομμύριων σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιώνη, η κυβέρνηση δημοσιεύει ηχογραφημένη συνομιλία που συνδέεται με το σκάνδαλο Novartis, η οποία κατατέθηκε παράνομα και αποτελεί «φθηνό αντιπερισπασμό», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η γνησιότητα της ηχογράφησης δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή, τονίζουν ο ίδιες πηγές και προσθέτουν: Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν, παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ. Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα του Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας;

Δείτε το σχετικό έγγραφο-«βόμβα»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου