Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Εν όψει συμφωνίας παραίτησης εθνικών δικαιωμάτων με Τουρκία & νέου μνημονίου «απαγορεύουν» τις δημόσιες διαμαρτυρίες!




Στους «καυτούς» μήνες που ξεκινούν για την κυβέρνηση, καθώς είτε με προσφυγή στη Χάγη είτε με διμερείς ....διαπραγματεύσεις «τελειώνει» το θέμα της ΑΟΖ με την Τουρκία, με τον τρόπο που το 



«τελείωσε» με την Ιταλία όπως παραδέχονται υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αλλά και του «μαύρου» χειμώνα λόγω οικονομικής κατάρρευσης και νέου μνημονίου, ασφαλίζει «τα νώτα της» και απαγορεύει στην ουσία τις δημόσιες διαμαρτυρίες των πολιτών.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις» ,το οποίο είναι έτοιμο από τον Δεκέμβριο, συγκαταλέγεται στα 26 νομοθετήματα που η κυβέρνηση στοχεύει να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο έως και το τέλος του Ιουλίου. Η σχετική εξαγγελία για τον αριθμό των νομοσχεδίων έγινε στο υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 29 Απριλίου.
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες θα συνιστούν οποιαδήποτε διαμαρτυρία «απαγορευτική» τόσο για τους οργανωτές όσο και για τους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει: 

• Απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων «εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή τους θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής»! (σσ. φυσικά το τι διαταράσει την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής θα το κρίνει η κυβέρνηση).
• Οι οργανωτές των διαμαρτυριών καθιστούνται υπεύθυνοι για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας τους από τους συμμετέχοντες στη δημόσια συνάθροιση.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια κανείς να μην τολμάει να διοργανώσει διαμαρτυρίες αφού σε περίπτωση επεισοδίων θα είναι ο ίδιος υπόλογος στην Δικαιοσύνη για πράξεις άσχετων ατόμων.
• Οι πορείες οι οποίες θα προβλέπεται (άγνωστο πως) να έχουν περιορισμένους σε αριθμό συμμετέχοντες θα πραγματοποιούνται σε μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή καθ' υπόδειξη της κυβέρνησης.
• Επιπλέον και πιο σημαντικό το νομοσχέδιο προβλέπει ως ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί από τις Αρχές!
Αυτό θα δίνει την ευκαιρία στις δυνάμεις ασφαλείας κατ' εντολή της κυβέρνησης να συλλαμβάνουν αυθαίρετα κόσμο, απλά και μόνο επειδή συμμετέχουν σε μία διαδήλωση, η οποία «διακόπτει την κοινωνικοοικονομική ζωή», ή δεν πάει από το «πεζοδρόμιο».
Με λίγα λόγια οι πολίτες οι οποίοι θα διαφωνούν με την παράδοση εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία και τα νέα μνημονιακά μέτρα θα θεωρούνται πλέον «εγκληματίες», με τα ΜΜΕ φυσικά να τους υβρίζουν συντεταγμένα αποκαλώντας τους «ακροδεξιούς», «ναζί», «ναρκομανείς», κλτπ.
Κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται συχνές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και διάφορων συνδικαλιστικών φορέων ως κύριο λόγο του νομοσχεδίου. Φυσικά η κυβέρνηση δεν φοβάται τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις οι οποίες λόγω μικρή τους προσέλευσης και διάρκειας δεν την απειλούν.
Δείγμα του ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για αυτού του τύπου τις διαδηλώσεις είναι ότι από το νομοσχέδιο εξαιρεί τις διαδηλώσεις που συμβαίνουν 1η Μαϊου και 17Νοέμβρη(!) μάλιστα στις 17 Νοεμβρίου συμβαίνουν πολύ συχνά εκτεταμένα επεισόδια.
Επιπλέον διάφορες παράμετροι που μπαίνουν όπως η «περιφρούρηση» της πορείας μπορούν να πραγματοποιηθούν από καλά οργανωμένους φορείς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην αριστερά όπως το... ΠΑΜΕ(!) κτλπ.
Μάλιστα για την απαγόρευση των διαμαρτυριών χρησιμοποιείται ως επιχείρημα ακόμα και ο.... «μεγάλος περίπατος» καθώς πλέον με τους νέους στενούς δρόμους και τα παγκάκια των... 5000 ευρώ προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο ακόμα και χωρίς διαδηλώσεις.



pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου