Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Συναντήσεις της Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Δροσοχωρίου, Χαροκοπίου, Καστρίτσας, Μουζακαίων και Πλατάνου.


Την Πέμπτη 25.06 και την Παρασκευή 26.06, η Τατιάνα Καλογιάννη, συναντήθηκε στην Καστρίτσα, στο Δροσοσοχώρι, το Χαροκόπι, τα Μουζακαία και τον Πλάτανο, με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων αυτών. 



Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Ευαγγέλου, και τα μέλη της παράταξης Νίκος Γιωτίτσας, Βασίλης Λέκκας και Κώστας Τσάγκας.

Συνοπτικά, τα θέματα που απασχολούν τις Κοινότητες αυτές, προτεραιοποιούνται όπως φαίνεται παρακάτω:

Στην Καστρίτσα: Η άμεση αποκατάσταση του αντλιοστασίου της υδρογεώτρησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά τους θερινούς μήνες, η εντατικοποίηση των διαδικασιών για την ανάδειξη της Αρχαίας Ακρόπολης της Καστρίτσας, με πρώτο στόχο την προστασία του χώρου και δευτερευόντως την προσέλκυση επισκεπτών και η βελτίωση της οδού δικτύου Καστρίτσα-Κατσικά.

Στο Δροσοχώρι: Η επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου καθώς για το σχολικό έτος 2020-2021 δηλώθηκαν προς φοίτηση 5 παιδιά, η συντήρηση της κεντρικής πλατείας και η ασφαλτόστρωση τμήματος αγροτικής οδοποιίας μήκους 500μ.

Στο Χαροκόπι: Επιτακτική είναι η αποκατάσταση της στέγης του Πνευματικού Κέντρου, η κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου ομβρίων στο Κοιμητήριο, και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που χρονολογείται από το 1970. Ακόμη σημειώνεται η έλλειψη κάδου συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων (μπλε). Δεν είναι τοποθετημένος ούτε ένας.

Στα Μουζακαία: Η ανάγκη για την ασφαλτόστρωση των δρόμων προς το Κοιμητήριο της κοινότητας και προς τον συνοικισμό Κυπαρίσσια.

Στον Πλάτανο: Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επέκταση του δικτύου κοινόχρηστου φωτισμού και οδοφωτισμού και η εγκατάσταση τριφασικής παροχής αυξημένης ισχύος, θέματα για τα οποία ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποστείλει στον Δήμο τα αντίστοιχα κοστολόγια. Ακόμη, συζητήθηκε η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις στο παλιό καφενείο του χωριού, προκειμένου να καταστεί λειτουργικός χώρος συνάντησης των κατοίκων.

Σε όλη την περιοχή κατατέθηκαν παράπονα για την αργή ανταπόκριση στις αποκαταστάσεις βλαβών του δικτύου ύδρευσης, διαμαρτυρίες για τη δύσκολη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής καθώς και προβληματισμοί για τη μη λειτουργία οργανωμένου και αδειοδοτημένου χώρου για την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων.

Κλείνοντας, αυτόν τον κύκλο των επισκέψεων, η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023, επιθυμεί να ευχαριστήσει τους αντιπροσώπους των τοπικών κοινωνιών για την ανταπόκριση στην πρόσκληση της για έναν ειλικρινή και ανοικτό διάλογο με κατάθεση προβληματισμών, απόψεων και προτάσεων.

Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη, θα συνεχίσει να συνεννοείται θεσμικά με τα τοπικά συμβούλια αντλώντας πληροφορίες και πραγματολογικά στοιχεία, ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική εφαρμογή των γενικών αρχών της ισότιμης μεταχείρισης και του ορθολογισμού. Αυτό είναι το διακύβευμα για μας. Δηλαδή ο σχεδιασμός και τα πεπραγμένα μιας διοίκησης του Δήμου να υπηρετούν αυτές τις αρχές.

Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τη συμπολίτευση. Η παράταξη μας Ιωάννινα_2023 από την πρώτη στιγμή υπηρετεί αυτό το καθήκον με συνεχείς εισηγήσεις και θέσεις για όλα τα προβλήματα και ζητήματα του Δήμου μας. Η τεχνοκρατική επάρκεια των θέσεών μας υπηρετεί την αρχή της συμπληρωματικότητας στο πολιτικό όραμα και δεν το υποκαθιστά, ούτε το υποβαθμίζει. Αντιθέτως, το ενδυναμώνει και το τεκμηριώνει στον ορθό λόγο και την παραγωγικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου