Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Μπάνε Πρέλεβιτς «Η δύναμη της ήττας» / Η συνάντηση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων



Η συνάντηση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ήταν απ' αυτές που δημιουργούν όμορφες και διδακτικές αναμνήσεις μιας ζωής. Ο εμβληματικός Μπάνε Πρέλεβιτς συνάντησε, μίλησε και συζήτησε με παιδιά, μικρά και μεγάλα και...πιο μεγάλα, που για χάρη του ξανάγιναν για λίγο τα...παιδιά των εφηβικών τους χρόνων.

Αντικείμενο συζήτησης; Δύσκολο αλλά και πολύ επίκαιρο. Η δύναμη της ήττας! Πόσο τελικά δύναμη έχει η αποτυχία, η ατυχία, το λάθος, η κακιά στιγμή η ήττα; Και πώς μπορεί να γίνει διαχειρίσιμη και κίνητρο βελτίωσης ή όπως πολύ σωστά είπε ο Μπάνε σημείο κι αφετηρία επανέναρξης;

Με αφορμή το ίδιο το βιβλίο του Μπάνε, με τον ομώνυμο τίτλο έγινε μια πολύ όμορφη συζήτηση, που η επιτυχία της ήταν ότι πέρα απ' τα μηνύματα, συμμετείχαν σ' αυτήν ενεργά και με καταιγισμό ερωτήσεων τα ίδια τα παιδιά. Συγκίνηση, χιούμορ, αλληλεπίδραση ήταν στο πρόγραμμα. Η έκπληξη ήταν το μήνυμα του επίσης εμβληματικού και μεγάλου αντιπάλου του Μπάνε Πρέλεβιτς στα γήπεδα, του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στον Μπάνε δόθηκε τιμητική πλακέτα απ' το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τα μαθήματα ζωής που δίνει στα παιδιά και μια μπλούζα του παιχνίδι-αθλήματος Run and Out, που δημιουργήθηκε στο 10ο Δημοτικό κι έχει αποσπάσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Fair Play απ' τις Ολυμπιακές Επιτροπές.

Το καλύτερο όμως το είχαν ετοιμάσει οι μαθήτριες και μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων του Σχολείου. Δύο πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένους με αγάπη, αφιερωμένους στον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εκδήλωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου