Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Στο σκαμνί δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ για «μαϊμού» υπερωρίες


 

Δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ «ξεσκονίζονται» με εντολή Εισαγγελέα για απάτη κατά του Δημοσίου με εκατοντάδες πλασματικές υπερωρίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αστυνομικοί που κινούνται στο χώρο του συνδικαλισμού, φέρεται να έβαζαν πλασματικές υπερωρίες και πενθήμερα στον εαυτό τους με σκοπό να καρπώνονται οικονομικό όφελος σε βάρος του Δημοσίου. Οι εν λόγω αποζημιώσεις αντιστοιχούν σε χιλιάδες ευρώ.
Συνδικαλιστής με 600 πενθήμερα
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνδικαλιστής, που φέρεται να είχε «χρεωμένα» 600 πενθήμερα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συνδικαλιστών, φέρονται να μην έχουν πατήσει το πόδι τους καν σε υπηρεσία.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων καλεί δεκάδες συνδικαλιστές της αστυνομίας από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τις 21 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Κατηγορούνται για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση».

Το iEidiseis επικοινώνησε με συνδικαλιστή αστυνομικό, ο οποίος έχει κληθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν έχει λάβει παράνομες αποζημιώσεις για πλασματικές υπερωρίες, αλλά αντίθετα έχει καταγγείλει στην ίδια υπηρεσία, περιστατικά αυθαιρεσίας και πλασματικών υπερωριών που έχουν λάβει συνάδελφοί του συνδικαλιστές από τον Μάρτιο του 2023.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.
ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου