Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Η ΝΔ απέκλεισε την Εκκλησία από την συζήτηση για το γάμο των ομοφύλων!
Δεν θα μιλήσει στη Βουλή η Εκκλησία της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων! Αυτό αποφάσισε η ΝΔ, συνεπικουρούμενη από τη σιωπή.. του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας. Έτσι η Εκκλησία αποκλείσθηκε από τη συνεδρίαση με τους κοινωνικούς φορείς, την ώρα που καλούνται πλήθος φορέων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας– ακόμη και μία ιδιώτης ψυχίατρος κλήθηκε.

Την κλήση της Εκκλησίας ζήτησαν η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες, ενώ δεν ακούσθηκαν καν οι διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ – μόνο κάποια στιγμή ακούσθηκε η φωνή του Θάνου Πλεύρη, αλλά τον σταμάτησε ο προεδρεύων Λάζαρος Τσαβδαρίδης με την παραίνεση να τον αφήσουν να προεδρεύσει και να μην παρακωλύει την συζήτηση.

«Φοβόμαστε την Εκκλησία; Την φοβόμαστε;», έλεγε από τη Νίκη ο Γιώργος Αποστολάκης. «Τη σεβόμαστε», του απαντούσε ο Λ. Τσαβδαρίδης. «Αν την σεβόσαστε, καλέστε την», επέμεινε ο Γ. Αποστολάκης ο οποίος πρότεινε: «καλέστε την Ιερά Σύνοδο. Και αν δεν θέλετε την Ιερά Σύνοδο, καλέστε ένα αριστερό φιλόσοφο: τον Στέλιο Ράμφο!».

«Υπάρχει η πρόταση να προσκαλέσουμε την Ιερά Σύνοδο και τη Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους. Την ορθοδοξία στην Ελλάδα την εκφράζει θεωρώ μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Το Άγιο Όρος είναι μοναστική κοινότητα και όχι Εκκλησία», ανέφερε ο Λ. Τσαβδαρίσης και συνέχισε: «σε σχέση με την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία, όλοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μάλιστα χθες το πρωί στις Εκκλησίες της χώρας, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας, διαβάστηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, έχει αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές επιστολή από την Ιερά Σύνοδο για τις απόψεις της Εκκλησίας για το υπό εξέταση νομοσχέδιο. Σε όλους εμάς τους βουλευτές είναι απολύτως γνωστές οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου, έχει αποσταλεί και προσωπική επιστολή σε κάθε ένα από εμάς. Προφανώς σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και απόλυτα σεβόμαστε το κατοχυρωμένο δικαίωμά της, να εκφράζεται ελεύθερα και να υπερασπίζεται τις θέσεις της. Άρα θεωρώ ότι δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει».

Τελικά θα κληθούν 12 προτεινόμενοι από τη ΝΔ και 10 από τα άλλα κόμματα.

Από τη ΝΔ προσκλήθηκαν:

-Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
-Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ Οικογενειών NELFA
-Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
-Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
-Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
-Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος
-Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία
-Συνήγορος του Πολίτη
-Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
-Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού
-Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ
-Egalite, the LGBT+ stuff Association of the Europeans Institutions
Από την αντιπολίτευση κλήθηκαν:
-Διεθνής Αμνηστία
-Orlando LGBT+, ψυχική υγεία χωρίς στίγμα
-Rainbow seniors
-Ομάδα «Υπερήφανοι Γονείς»
-Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος
-Πολύχρωμο Σχολείο
-Εκπρόσωπος από το Thessaloniki Pride
-Ένωση Αστικολόγων Ελλάδος
-Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος
-Καλλιόπη Προκοπάκη, ψυχίατρος παίδων και εφήβων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου