Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη Τύπου για το Θερινό Μαντείο 2024.


Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης, μαζί με τις υπεύθυνες του Θερινού Μαντείου 2024, κα. Θεοδώρα Τζήμου και κα. Γιώτα Παναγή, καθώς και τον χορογράφο-υπεύθυνο κινησιολογίας κ. Τάσο Καραχάλιο. Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στις πρόβες που λαμβάνουν χώρα εδώ και δέκα ημέρες στο Θερινό Μαντείο 2024 και στο αντίστοιχο εργαστήριο Καλλιτεχνικης έρευνας για το αρχαίο δράμα, με τίτλο “Η αρχιτεκτονική της αναμονής¨. Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά υπεύθυνους και συμμετέχοντες του Θερινού Μαντείου και προσκάλεσε όλους και όλες να παρακολουθήσουν από κοντά την Τελική Παρουσίαση που θα. πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 20:15, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και στη διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέροντας πως αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Στη συνέχεια, η κα. Θεοδώρα Τζήμου, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θερινού Μαντείου 2024, τόνισε πως βιώνει μία μοναδική εμπειρία μαζί με τα παιδιά, τα οποία ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. Επίσης, ευχαρίστησε την Γιώτα Παναγή, τον Τάσο Καραχάλιο, τον Άρη Χατζόπουλο και την Σάντρα Βαΐτση και δήλωσε συγκινημένη με την όλη διαδικασία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς αυτά τα παιδιά. Ευχαρίστησε επίσης το ΔΗΠΕΘΕ για τη στήριξη, κάτι που δεν θεωρείται αυτονοητο σε αντίστοιχες καλλιτεχνικες δράσεις όπως ανέφερε.


Στη συνεχεια, η κα. Γιώτα Παναγή, υπεύθυνη του Θερινού Μαντείου, δήλωσε πως βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος της διαδικασίας και πως υπήρξε μία εστή αγκαλιά από την πλευρά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στην πρότασή τους για το Θερινό Μαντείο, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να καταλήξει στην Τελική Παρουσίαση, αφήνοντας ένα λιθαράκι συνέχειας για τις μελλοντικές διοργανώσεις του Θερινού Μαντείου να συνεχίσει με την ίδια λογική συνέχεια.
 


Τέλος, ο κ. Τάσος Καραχάλιος, υπεύθυνος κινησιολογίας και χορογράφος, ανέφερε πως προέκυψε κάτι πολύ πιο πυκνό και πιο ευχάριστο σε σχέση με αυτό που φανταζόταν. Ερχόμενος πρώτη φορά στα Ιωάννινα ο ίδιος δήλωσε μ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πως η πόλη διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου επιπέδου καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Ο κ. Καραχάλιος κλείνοντας αναφέρθηκε στην Τελική Παρουσίαση των συμμετεχόντων του Θερινού Μαντείου, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως τ κοινό θα απολαύσει μία εμπειρία που αξίζει το κόπο να ζήσει, έχει την προοπτική παράστασης και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το μέλλον. Ο ίδιος ευχαρίστησε πολύ για τη πρόσκληση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου