Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Πεντε οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Φαβορί Ανδρουλάκης, Δούκας



Μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο που έκαναν γνωστό χθες, Κυριακή (30/6) ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, σήμερα, Δευτέρα (1/7), ανακοίνωσαν την.. υποψηφιότητά τους για τις εσωκομματικές κάλπες – στις 6 Οκτωβρίου και στις 13 Οκτωβρίου, εφόσον χρειαστεί β’ γύρος – η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Τις επόμενες μέρες ή ακόμα και ώρες ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων, καθώς δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα «χαρτιά» τους οι Παύλος Χρηστίδης και Νάντια Γιαννακοπούλου, αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτής Νοτίου Τομέα του ΠΑΣΟΚ τελικά θα κάνει πίσω.

Ο «οδικός χάρτης» μέχρι το τέλος της εσωκομματικής αναμέτρησης περιλαμβάνει ακόμα, σύμφωνα με την πρόταση Ανδρουλάκη, την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και τις πολιτικών θέσεων που θα εκπέμψουν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιπλέον, έριξε στο τραπέζι την πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αποστολάκη: Αναγκαία η επανεκκίνηση

«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.


Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια», αναφέρει η Μιλένα Αποστολάκη στη δήλωσή της και προσθέτει: «Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου