Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ο «ωραίος Τζόρτζ» που μπαινόβγαινε στις φυλακές και έκανε παρέα με κοσμικούς στη ΜύκονοΟ βίος και η πολιτεία του φερόμενου δολοφόνου του 57χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, αποκαλύπτεται ώρα με την ώρα.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, είχε καταδικαστεί ισόβια για συμμετοχή σε απαγωγές, δολοφονίες, εκβιασμούς και χαρακτηρίζεται σαν «αυτός που αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου».
«Έκανε διακοπές στις αγροτικές φυλακές Τύρινθας»

Ο Γιώργος Κατσαγάνης ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούμενος στις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Εκεί στην ουσία, όπως αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» δεν ήταν κρατούμενος, αφού με την ανοχή κάποιων μπαινόβγαινε στις φυλακές και μάλιστα πολλές νύχτες προχωρούσε σε ληστρικές επιδρομές στη γύρω περιοχή. Ύστερα επέστρεφε στη φυλακή χωρίς να δέχεται οποιονδήποτε έλεγχο.

Φαίνεται πως ο 44χρονος βασικός ύποπτος της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη είχε ισχυρές πλάτες που τον κάλυπταν την περίοδο εκείνη, το 2019.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας», από ανθρώπους που έχουν γνώση των φυλακών της Τύρινθας, ο συγκεκριμένος κρατούμενος έκανε… διακοπές στη φυλακή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μάλιστα, τον χώρο που έμενε τον είχε ανακαινίσει μόνος του, με δικά του χρήματα. «Ήταν σαν μια μικρή γκαρσονιέρα, με όλα τα κομφόρ. Με αποχυμωτή, καφετιέρα, τάμπλετ και άλλα», είπε ο άνθρωπος που γνωρίζει από μέσα τη λειτουργία των φυλακών Τύρινθας.

Και όχι μόνο αυτό: «Όταν ανακαίνιζε τον χώρο του τον επισκεπτόταν καθημερινά η τότε διευθύντρια και ο τότε αρχιφύλακας των φυλακών για να δουν την πρόοδο των εργασιών.


Δούλευε άλλος κρατούμενος γι΄αυτόν

Ο εν λόγω βαρυποινίτης κατά τον «εγκλεισμό» του στην Τύρινθα υποτίθεται ότι δούλευε στον μύλο. «Εκεί που έκοβαν τα πίτουρα για να ταΐσουν τις κότες», μας λέει ο άνθρωπος από τη φυλακή. «Όμως ποτέ δεν ήταν στο πόστο του, αφού είχε βάλει άλλον κρατούμενο, έναν Αλβανό ισοβίτη, να δουλεύει για λογαριασμό του.
Η έφοδος στο «κελί» του

Τον Μάρτιο του 2019 οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κελί του στις φυλακές της Τίρυνθας και ανακάλυψαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τις ληστρικές επιδρομές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου. Μάλιστα ο βασικός ύποπτος, συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου, πριν από τις ληστείες στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2018, ήταν ομιλητής σε ημερίδα για την «επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στις Αγροτικές φυλακές» παρουσία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως επισημαίνουν στη «Ζούγκλα» άνθρωποι οι οποίοι έχουν γνώση των όσων συνέβαιναν στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης έκανε ό,τι ήθελε αφού μέσα στις φυλακές έφθανε στο σημείο να κάνει και… αποτρίχωση, προσέχοντας ιδιαίτερα την εμφάνισή του. Άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι που μίλησαν στη «Ζούγκλα» μας αποκάλυψαν ότι του είχαν βγάλει και παρατσούκλι: «Ο ωραίος Τζορτζ».

Όπως φαίνεται στις φυλακές Τύρινθας, είχε ειδική μεταχείριση και δεν τον πείραζε κανένας, ενώ κάποιοι από τους σωφρονιστικούς του έκαναν και… χάρες. «Ένα βράδυ ήταν στο Ναύπλιο με άδεια εξόδου και πήγε ο τότε Αρχιφύλακας για να τον φέρει πίσω», λέει στη «Ζούγκλα» ο άνθρωπος που μίλησε στη «Ζούγκλα».


Ήταν γνωστός στη Μύκονο και είχε επαφές με κοσμικούς

Όταν δεν ήταν φυλακή επισκεπτόταν συχνά τη Μύκονο για «δουλειές» – όπως είπε στους αστυνομικούς η σύντροφός του – και είχε επαφές με τους κοσμικούς επισκέπτες του νησιού. Μάλιστα στο διαδίκτυο και στα social media κυκλοφορούν φωτογραφίες του με διάσημους στο «Νησί των Ανέμων». Ένας από αυτούς, γνωστός κομμωτής μίλησε στη «Ζούγκλα» και είπε ότι «τον γνώριζε από τη Μύκονο».

Όπως είπε «είμαι σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις για τον “Τζορτζ”».Ο Γιώργος Κατσαγάνης, σε στιγμιότυπο από κοσμική έξοδο στη Μύκονο
Η ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου

Ήταν Σάββατο 23 Μαρτίου του 2019, όταν περίπου στις 11:30 το βράδυ, δύο άνδρες με μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνος, σταμάτησαν έξω από το πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού Μπουμπουλίνας στο Ναύπλιο. Ο ένας μπήκε προτάσσοντας το όπλο και απέσπασε από τη γυναίκα υπάλληλο περίπου 1.500 ευρώ. Στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις ανέβηκε στη μηχανή και διέφυγαν με τον συνεργό του προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τις καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί μετά το συμβάν, διαπιστώθηκε ότι ο ληστής ήταν Έλληνας. Ήταν η ίδια εποχή που η Ασφάλεια της Αργολίδας διέθετε κάποιες πληροφορίες ότι «κάποιοι κρατούμενοι στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας βγαίνουν περιέργως τις νύχτες και προχωρούν σε ληστρικές επιδρομές».
Η έφοδος στις Αγροτικές φυλακές

Χωρίς να χάσουν χρόνο οι αστυνομικοί, αμέσως μετά την ληστεία, έκαναν έλεγχο σε χώρο που διέμενε ο συγκεκριμένος κρατούμενος, και συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου. Έκπληκτοι βρήκαν περίπου στην κατοχή του περίπου 1.000 ευρώ, τα οποία κατέσχεσαν, καθώς και τα κινητά αλλά και τα ρούχα του, τα οποία εξέτασαν προκειμένου να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για τον ληστή του πρακτορείου. Τότε ο βαρυποινίτης είχε αρνηθεί ότι είχε κάποια σχέση με τη ληστεία. Ο ισοβίτης είχε μεταφερθεί εκείνη την εποχή από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Τίρυνθας και συμμετείχε σε αγροτικές εργασίες. Όμως έμενε σε άλλο κτίριο εντός του χώρου, και συγκεκριμένα κοντά στα χωράφια που εργαζόταν.
Ντυμένος πυροσβέστης έκανε ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών

Πριν από την επιδρομή στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ Ναυπλίου, ο ίδιος βαρυποινίτης και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου του 2019, εισέβαλε ντυμένος πυροσβέστης στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών και μαζί με συνεργούς του, που φορούσαν μπουφάν παρόμοια με των πυροσβεστών και κράνη, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου έναν υπάλληλο και τρεις πελάτες και κατάφεραν να αρπάξουν 6.000 ευρώ, που προέρχονταν από τις εισπράξεις της ανανέωσης μηνιαίων καρτών.

Μάλιστα λέγεται ότι στην Πάτρα τον είχε πάει με τη μηχανή του σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος και συμμετείχε και ο ίδιος στη ληστεία. Βέβαια συνελήφθη και αυτός και το 2023 καταδικάστηκε σε 9, 5 χρόνια φυλακή.
Η ομιλία του σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ο 44χρονος βαρυποινίτης Γιώργος Κατσαγάνης στις 21 Νοεμβρίου 2018 ήταν βασικός ομιλητής σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις Αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των κρατουμένων τους». Τότε είχε κάνει θετικά σχόλια για τον θεσμό και μάλιστα η επιλογή του ως ομιλητής είχε γίνει από διευθυντικά στελέχη των φυλακών.

Και όχι μόνο αυτό! Κατά τον ίδιο, όπως έλεγε στις φυλακές Τύρινθας, όταν έπαιρνε άδεια επισκεπτόταν τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ πάντα καυχόταν ότι είχε «άκρες» και στη ΓΑΔΑ και στην Αντιτρομοκρατική.
Στην 31η ανακρίτρια το πρωί της Κυριακής

Στην 31η τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής 7 Ιουλίου, ο 44χρονος συλληφθείς Γιώργος Κατσαγάνης για την εν ψυχρώ εκτέλεση, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του. Αρχικά ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων, για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του με βάση το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί κι ακολούθως στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και έλαβε τετραήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Όπως έγινε γνωστό ο 44χρονος πήρε προθεσμία για την Πέμπτη (11/7/24), στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί έναντι της κατηγορίας που τον βαρύνει για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου