Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλτ Τραμπ με πυροβολισμούς κατα την διάρκεια της ομιλίας του (βίντεο)


Πάγωσε η Αμερική απο το περιστατικό πυροβολισμού του πρώην προέδρου Ντόνανλτ Τραμπ και νυν υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ. Εντύπωση έκανε η εικόνα αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας, τραυματισμένος, σήκωσε τη γροθιά όρθια φωνάξε «Αγωνιστείτε!» Ζούμε αλλόκοτες στιγμές.

Ευτυχώς τραυματίστηκε (ελαφρά) δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο υγεία του. Μάλιστα ενδέχεται να παρεβρεθεί κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το οποίο ξεκινά αύριο Δευτέρα’

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. 
Ο κ. Μπάιντεν μίλησε επίσης με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, και τον δήμαρχο της κομητείας Μπάτλερ, Μπομπ Ντάντοϊ, όπου έγινε η δολοφονική απόπειρα. 

Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Οι επικεφαλής των ερευνών προχώρησαν σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου λίγο πριν από τις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδας και όπως σημείωσαν, αναζητούνται πληροφορίες για όσα έγιναν, λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις και εξετάζονται στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του δράστη απέφυγαν να δώσουν τα στοιχεία του λέγοντας ότι θα το πράξουν όταν θα είναι 100% βέβαιοι. Επισήμαναν ότι κατά την εκτίμησή τους «δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή». Παράλληλα επισήμαναν ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση ή άλλες απειλές πριν από την επίθεση, ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση για το κίνητρο του δράστη, ενώ πιστεύουν ότι «όλα έγιναν πολύ γρήγορα». 

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Από λεπτό σε λεπτό η αστυνομία θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο αστυνομικό τμήμα του Butler Township . 

Ο αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Μπίβενς της Πολιτειακής Αστυνομίας, μέλη του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας θα είναι παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.

O κυβερνήτης της πολιτείας της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο, σε ανάρτησή του στο Χ ενημερώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από την την κομητεία όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

«Υπό την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και με τη βοήθεια της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έχει εγκαταλείψει τώρα την περιοχή Μπάτλερ [όπου έγινε η συγκέντρωση].

«Η Λόρι [η σύζυγός του] και εγώ είμαστε ευγνώμονες που η ομάδα του αναφέρει ότι είναι καλά και συνεχίζουμε να του ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη ανάρρωση».

Ο κυβερνήτης συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του «θρηνούν για τον νεκρό και προσεύχονται για τους δύο τραυματίες που νοσηλεύονται αυτή την ώρα».

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις αρχές επιβολής του νόμου για την άμεση αντίδρασή τους και είπε ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι θα ηγηθούν της έρευνας.

Δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η υγεία του

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να μεταβεί κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το οποίο ξεκινά αύριο Δευτέρα, ανακοίνωσε η προεκλογική του ομάδα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι καλά» και «ανυπομονεί να σας συναντήσει όλους στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν όπου θα διεξαχθεί αυτό το μεγάλο συνέδριο από τις 15 ως τις 18 Ιουλίου», επεσήμαναν η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου