Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 105 ΩΡΩΝ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.


ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 105 ΩΡΩΝ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Την έναρξη, εκπαιδευτικού προγράμματος για την απόκτηση αναγνωρισμένου Επαγγελματικού Τίτλου «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» ανακοίνωσε η Δομή Ιωαννίνων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «01 Πληροφορική Εκπαιδευτική».
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από Πιστοποιημένους Εισηγητές του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ΚΕ.ΜΕ.Α.), διαρκεί εκατόν πέντε (105) ώρες και είναι προ-απαιτούμενη για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του σχετικού Επαγγελματικού Τίτλου που αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφορά αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνδρες και γυναίκες, που επιθυμούν να εργαστούν σε οποιαδήποτε θέση σε επιχειρήσεις παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας, χωρίς προηγούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή σχετικό αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.
Η ειδικότητα «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις ειδικότητες που συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και κατά συνέπεια στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο.
Η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Ποινικό Κώδικα, Ποινική Δικονομία, ειδικούς ποινικούς νόμους, ανταπόκριση σε περιστατικά, ασφάλεια εγκαταστάσεων, προστασία προσώπων, πυρασφάλεια και αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων, παροχή πρώτων βοηθειών κ.α.
Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσουν ταχύρρυθμα τμήματα προετοιμασίας, διάρκειας τουλάχιστον τριάντα (30) ωρών, για τους υποψήφιους προς πιστοποίηση, κατόχους προηγούμενης άδειας.
Σημειώνουμε ότι το ΚΕΚ 01 Πληροφορική Εκπαιδευτική είναι η μόνη εγκεκριμένη από το ΚΕ.ΜΕ.Α. εκπαιδευτική δομή στα Ιωάννινα αλλά και σε όλη την Ήπειρο, με δυνατότητα παροχής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πριν τις εξετάσεις πιστοποίησης.
Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ως αποκλειστικά αρμόδιος για την πιστοποίηση επαγγελματιών της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», οι οποίοι δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο, έχει αναθέσει την οργάνωση και διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των αρμοδίων Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Δομής Ιωαννίνων της «01 Πληροφορική Εκπαιδευτική» στο τηλέφωνο 26510 93340 (Δευτέρα – Παρασκευή 14:00-21:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου