Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας στον υφυπουργό Οικονομικών με θέμα: «Υποχρεωτική εξόφληση τιμολογίων μεταξύ επαγγελματιών αξίας άνω 500 ευρώ μέσω τραπέζης»


Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας στον υφυπουργό Οικονομικών με θέμα: «Υποχρεωτική εξόφληση τιμολογίων μεταξύ επαγγελματιών αξίας άνω 500 ευρώ μέσω τραπέζης»
Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία επιβάλλει, από πρώτη Ιανουαρίου 2014, την εξόφληση όλων των τιμολογίων άνω των 500 ευρώ μέσω τραπέζης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων, ζητάει από τον υφυπουργό την επανεξέταση της δυνατότητας εξίσωσης του ορίου αυτού στα 1500 ευρώ, ώστε «να αποφευχθούν πρόσθετες στρεβλώσεις και προσκόμματα σε μια εποχή, που η αγορά και ο εμπορικός κόσμος ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε, κύριε υφυπουργέ,

το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων από επαγγελματίες - μέλη μας, διαφόρων κλάδων, σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης του υπουργείου Οικονομικών η οποία επιβάλλει από 1/1/2014, την υποχρεωτική εξόφληση όλων των τιμολογίων άνω των 500 ευρώ μέσω τραπέζης.

Για πολυποίκιλους πρακτικούς λόγους (δεν υπάρχει κοντά υποκατάστημα τραπέζης, ο αγοραστής δεν διαθέτει μπλοκ επιταγών, η συναλλαγή γίνεται εκτός ωραρίου λειτουργίας τραπεζών κ.ά.), αρκετοί επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή και, φυσικά, δυσανασχετούν αφού και πελάτες χάνουν και δεν μπορούν να κάνουν προμήθειες.

Γνωρίζετε βεβαίως ότι οι ουρές που σχηματίζονται στις τράπεζες είναι τεράστιες, δεδομένου ότι, σε πολλές περιπτώσεις οι αγοραστές δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Επίσης, αποτελεί παράδοξο ότι στις συναλλαγές με ιδιώτες, το όριο ανέρχεται σε 1500 ευρώ, ενώ στις συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών που τα ποσά είναι σαφώς μεγαλύτερα, το όριο περιορίζεται μόλις στα 500 Ευρώ.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε τη δυνατότητα εξίσωσης του ορίου αυτού στα 1.500 ευρώ, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετες στρεβλώσεις και προσκόμματα σε μια εποχή, που η αγορά και ο εμπορικός κόσμος ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση και αναμένουμε την ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου