Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Έργα μισά, αφημένα πρόχειρα με κακοτεχνίες, που κάνουν τη ζωή μας μαρτύριο… ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!


Έργα μισά, αφημένα πρόχειρα με κακοτεχνίες, που κάνουν τη ζωή μας μαρτύριο…
ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

«Νίπτει τα χείρας του» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης
Διαμαρτυρία για τον κόμβο Σεισμοπλήκτων και τη Λαϊκή στη Δροσιά



PEΠOPTAZ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Σε βομβαρδισμένο τοπίο από μισές δουλειές και προχειρότητες έχει μετατραπεί το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης των Ιωαννίνων, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται έντονα για έργα που έμειναν στη μέση, για παρατάσεις και… κόντρα παρατάσεις σε έργα και για ένα τελικό αποτέλεσμα που σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνον δεν ικανοποιεί, αλλά αντίθετα δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών.
Μεγαλείο ατσαλιάς και προχειρότητας αποτελεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, για το οποίο ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Μασσαλάς «νίπτει τας χείρας» του και… αμαρτίαn ουκ έχει, όπως δηλώνει, αφήνοντας μάλλον τις… αμαρτίες στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, Πρόεδρος της οποίας είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Φιλ. Φίλιος και Αντιπρόεδρος ο Τάκης Θεμελής.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών δεν μπορεί να παρέμβει στον εργολάβο, καθώς επιβλέπουσα αρχή είναι η ΔΕΥΑΙ, παρ όλα αυτά η τεχνική υπηρεσία, έστειλε έγγραφο με υποδείξεις και πιέσεις προς τη ΔΕΥΑΙ, κυρίως για την αποκατάσταση της Ανεξαρτησίας.

Τέσσερις φορές παράταση!..
Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν έχουν τέλος από πολλά σημεία της πόλης, όπου κατηγορούν το Δήμο για προχειρότητα και μισές –άτσαλες – δουλειές.
Η πολύπαθη οδός Ασημακοπούλου αποτελεί κι αυτή ένα τρανταχτό παράδειγμα αδυναμίας ενός σωστού και ολοκληρωμένου έργου και μιας αδυναμίας να συνεννοηθεί ο Δήμος με τον εργολάβο.
Τέσσερις φορές πήρε παράταση το έργο, με τον κ. Μασσαλά να ομολογεί ότι και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον εργολάβο. Θα επιβληθούν ποινικές ρήτρες είπε ο Αντιδήμαρχος και διαβεβαιώνει ότι όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά καταγράφονται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, το υπόλοιπο έργο θα εκτελεστεί από άλλο εργολάβο και θα αφαιρείται το κόστος από τις εγγυητικές επιστολές.
Καθυστέρηση από εδώ, καθυστέρηση από εκεί, τέσσερις παρατάσεις για την αποπεράτωση του έργου στην οδό Ασημακοπούλου προκαλούν αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν εμπιστεύονται τη Δημοτική Αρχή και ότι τίθεται πλέον θέμα αξιοπιστίας.
Τα φώτα δεν ανάβουν, τα νερά λιμνάζουν και… πάει λέγοντας, σ’ ένα έργο που περίμεναν πως και πως οι κάτοικοι για να ανασάνουν.

Ο κόμβος στα Σεισμόπληκτα
Έντονες είναι και οι αντιδράσεις πολιτών από την περιοχή των Σεισμοπλήκτων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο τον κόμβο στην περιοχή, αλλά και διατυπώνοντας σοβαρές ενστάσεις για την μεγάλη πιάτσα των ταξί εκεί -έτσι τους είχαν πει- και κάθε άλλο παρά μεγάλη είναι, αφού μόλις και μετά βίας χωράνε 4 ταξί.
Ο κ. Μασσαλάς υποστήριξε ότι η πιάτσα έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ταξί και ότι αυτή μπόρεσαν, αυτή έφτιαξαν.

Η Λαϊκή στην Δροσιά…
Και πώς λοιπόν να περιμένουν οι Γιαννιώτες από μια Δημοτική Αρχή μεγάλα και σημαντικά έργα στην πόλη, όταν αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει ούτε μικρές απλές παρεμβάσεις. Πόσες φόρες έχουν διαμαρτυρηθεί κάτοικοι και παραγωγοί της Λαϊκής στην Δροσιά, για το αυτονόητο; Δηλαδή την τοποθέτηση μιας τουαλέτας και μιας βρύσης, για να λειτουργεί η Αγορά με τις στοιχειώδεις υποδομές; Τι κι αν επανειλημμένως το έχουν ζητήσει οι ενδιαφερόμενοι από τον Δήμο, τι κι αν έχει γράψει ο τοπικός τύπος, καμία ανταπόκριση για ένα τόσο απλό ζήτημα, που είναι εξάλλου και θέμα υγιεινής.
***
• Για όλα η Δημοτική Αρχή έχει και μία δικαιολογία. Για όλα ευθύνονται οι άλλοι εκτός από την ίδια. Δυστυχώς αυτή είναι η αίσθηση των πολιτών και ακόμη χειρότερη, κάθε φορά που διαπιστώνουν από κοντά την προχειρότητα. Ιδιαίτερα ανήσυχοι τέλος εμφανίζονται οι πολίτες και οι επιχειρηματίες για τις πεζοδρομήσεις, ζητώντας δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης, πρόσβαση των ταξί σε ξενοδοχειακές μονάδες και κάδους απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου