Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ… ΟΡΓΙΑΖΕΙΣ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!


Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ… ΟΡΓΙΑΖΕΙΣ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών, διαρρήξεις,
ληστείες έχουν εξελιχθεί σε… γάγγραινα για την κοινωνία της περιοχής μας.
• Οι νέες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ.



• Σε έξαρση βρίσκεται η παρανομία σ’ ολόκληρη την Ήπειρο, η οποία αποτελεί κυριολεκτικά μία «γάγγραινα» για την κοινωνία της περιοχής μας, απασχολώντας ιδιαίτερα τους πολίτες αλλά και τις Αρχές που δίνουν σκληρή μάχη για τον περιορισμό της.
Οι επιτυχίες της Αστυνομίας, του Λιμενικού και των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας είναι διαρκείς. Κάθε εβδομάδα σχεδόν, εξαρθρώνονται κυκλώματα και σπείρες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες ή λαθρομετανάστες, συλλαμβάνονται έμποροι χασίς, εντοπίζονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη διαρρήκτες και ληστές, που αδειάζουν σπίτια σε χωριά, τα πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών ή ακόμα και εκκλησίες.
Παρόλα αυτά, φρένο οριστικό ακόμα δεν έχει μπει στην παράνομη δραστηριότητα που… καλά κρατεί και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που καταγράφονται στα αστυνομικά δελτία και ειδικά σε όσες αφορούν

διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών, πρωταγωνιστούν Αλβανοί. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για… εισαγόμενη παρανομία από την γειτονική χώρα! Άλλος ένας λόγος αυτός για να «θωρακιστούν» πιο αποτελεσματικά τα χερσαία και θαλάσσια ελληνο – αλβανικά σύνορα με ενίσχυση των δυνάμεων που τα επιτηρούν.
«Ρήμαζαν» σπίτια σε χωριά
Το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. είχε μία ακόμη σειρά από σημαντικές επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Αναλυτικότερα, δέκα υποθέσεις κλοπών από σπίτια που είχαν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία. Ως δράστες συνελήφθησαν τρεις νεαροί Αλβανοί, δύο 24χρονοι και ένας 19χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι τρεις επιτήδειοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει σπίτι και είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα.
Προτιμούσαν ακατοίκητα…
Όπως προέκυψε, οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν δέκα διαρρήξεις και κλοπές στα χωριά της Παραμυθιάς Παγκράτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφο, Κρυσταλλοπηγή και Νεράιδα. Επέλεγαν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές. Όταν έμπαιναν σ’ αυτά ερευνούσαν όλους τους χώρους προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, ενώ δε δίσταζαν να καταναλώνουν τρόφιμα και ποτά εντός των σπιτιών και κάποιες φορές να διανυκτερεύουν μέσα! Οι Αλβανοί διαρρήκτες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και ειδών ρουχισμού, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην χώρα τους, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Είχε φτιάξει «καβάτζα»
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή κατηγορείται ένας 25χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα, ότι το σπίτι στο οποίο διαμένει ο 25χρονος, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους, «καβάτζα», όπως λέγεται, πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 96 γραμμάρια χασίς, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία καπνογόνα χειρός, ένα σπρέι πιπεριού 27 μεταλλικές προσθήκες κάνης για όπλο φωτοβολίδας και ένα κουτί με καψύλλια για όπλα φωτοβολίδας!
Ναρκωτικά και σύνεργα…
Μια αρκετά μεγάλη ποσότητα χασίς βρέθηκε επίσης στην κατοχή τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν στα Γιάννενα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Συνελήφθησαν ένας 25χρονος Χιλιανός, ένας 24χρονος Αλβανός και δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 23 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και οι υπόλοιποι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 139,7 γραμμάρια χασίς, τρεις μεταλλικοί τρίφτες επεξεργασίας του και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Διακινούσαν «λαθραίους»
Άλλο ένα κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας μας εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 52, 45 και 39 ετών και ένας 38χρονος Έλληνας, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα τρεις Αλβανούς λαθρομετανάστες.
Στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και έλεγξαν ένα Ι.Χ. στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης. Σ’ αυτό διαπίστωσαν ότι επέβαιναν τρεις «λαθραίοι», δύο άνδρες και μία γυναίκα και ένας 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, στα οποία επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, οι οποίοι έλεγχαν το δρομολόγιο προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις Αρχές.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.790 ευρώ, το ποσό των 7.500 λεκ Αλβανίας, 13 κινητά τηλέφωνα και φυσικά τα τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών
58 μέσα σε νταλίκα!
Στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας σταμάτησε το ταξίδι, προς την Ιταλία, 58 μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς μέσα σε νταλίκα με ιρανικές πινακίδες και συνελήφθησαν μαζί με τον οδηγό της. Το φορτίο της νταλίκας ήταν σε παλέτες με ξυλεία και είχε σφραγιστεί από τουρκικό τελωνείο, όμως οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, είδαν ότι είχε παραβιαστεί η σφραγίδα. Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι από τη Συρία και οκτώ περίπου από τη Σομαλία. Η αμοιβή των δουλεμπόρων κυμάνθηκε σε 2 - 3 χιλιάδες ευρώ για τη μεταφορά τους στην Ιταλία. Η νταλίκα κατασχέθηκε.
Σε Νεγράδες - Δελβινάκι
Άλλοι δύο διακινητές λαθρομεταναστών συνελήφθησαν στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, στο «δόκανο» έπεσε ένας 45χρονος Αλβανός ο οποίος εντοπίστηκε στους Νεγράδες να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του έναν 25χρονο ομοεθνή του «λαθραίο». Παράλληλα, στη διασταύρωση Δελβινακίου συνελήφθη ένας 31χρονος Έλληνας, επειδή επίσης μετέφερε με το Ι.Χ. του μία 20χρονη Αλβανίδα η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ


http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου